Pridať recept

Recepty na prípravu bolonských špagiet

Bolonské špagety, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Bolonské špagety, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
100 g
parmezán
400 g
špagety
petržlenová vňať
POSTUP
1.
Na kocky pokrájanú slaninu opražíme na oleji, pridáme pokrájanú cibuľu, cesnak a opražíme. Pridáme mleté mäso, pokrájané pečene, postrúhanú mrkvu a pokrájaný zeler aj s vňaťou a podlejeme vínom.
2.
Dochutíme olúpanými a pokrájanými paradajkami, soľou a pretlakom, čiernym korením, muškátovým kvetom, oreganom. Prikryjeme a pomaly dusíme za občasného premiešania a podlievania vývarom približne 30 až 40 minút. Ku koncu dusenia necháme trošku omáčku odpariť, ale musí byť neprikrytá. Takto nám pekne zhustne.