Pridať recept

Recepty na prípravu chobotnice

INGREDIENCIE
1 ks
chobotnica
cibuľa
citrón
POSTUP
1.
Celú fľašu sektu nalejeme do hrnca, vložíme doň cibuľu, ktorú sem očistili, koliesko citrónu, strúčik cesnaku, bobkový list a niekoľko guliek nového korenia, čierneho korenia a borievok. Necháme variť, potom pridáme 2 korkové štuple a chobotnicu, ktorú sme pred tým očistili. Niekoľko krát ju ponoríme a vyberieme, až potom ju necháme variť asi 40 minút.
2.
Potom chobotnicu vyberieme a nakrájame ju na kusy a asi na 20 minút ju ponoríme do marinády, ktorú sme pripravili z olivového oleja, citrónovej šťavy, trochu chili a cesnaku. Takto pripravenú chobotnicu / chápadlá ) grilujeme na panvici asi 3 minúty.