Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Nechajte ísť lásku cez žalúdok! (Valentínske menu)

O tom, že láska ide cez žalúdok vedeli už naše staré mamy, ktoré jedlo do dnešného dňa považujú za jedno z najhlavnejších pilierov vzťahu. Nie nadarmo sa sedemdesiatročná babička na svojej diamantovej svadbe, pri otázke redaktorky, čomu vďačí za päťdesiatročné manželstvo, vyjadrila, že základom je pravidelne štekliť chuťové poháriky manžela.

Sviatok svätého Valentína sa u nás už pár rôčkov drží ako kliešť a opantáva čoraz väčšie množstvo ľudí. Našiel si už aj svojich nepriateľov, no zástancov je neporovnateľne viac.

Ak aj vy patríte k jednému z nich, potom by ste sa jednoznačne mali inšpirovať odporúčaním babičky a partnerovi, tak valentínsky, poštekliť chuťové poháriky.

Všetko sfarbite dočervena

Je všeobecne veľmi dobre známe, že farbou lásky je červená. Netreba na to ani žiadne hlbšie dôkazy. Skúste si predstaviť cestu autobusom, v ktorom sú červené sedačky, záclony a dokonca aj podlaha. Vysoká koncentrácia červenej farby spôsobí, že už po niekoľkých kilometroch nás poriadne rozbolí hlava. Táto farba totiž veľmi intenzívne vplýva na naše zmysly a v spojení s láskou sa namiesto bolenia hlavy dostaví to pravé – orechové vzrušenie. 

Nepochybujeme, že farbu spodného prádla už máte vybranú. Nie je to až take ťažké uhádnuť. Všetky predsa chceme sexuálne vplývať na zmysly našich najdrahších a lepšie ako v červenom, sexi, čipkovanom komplete sa to, vari, ani nedá. Čo keby ste sa však červenou inšpirovali aj pri výbere valentínského menu. Možností je naozaj veľa. Ak si však neviete rady, potom sa nechajte inšpirovať valentínskym diva menu.

Valentinske predjedlo
Zdroj: Int

Bez predjedla to určite nepôjde

Je pochopiteľné, že za normálnych okolností sa pri varení obeda nebabrete s predjedlom, hlavným jedlom a dezertom.

Sviatok všetkých zamilovaných si však priam vyžaduje slávnostné menu, ktorým ohúrite svojho miláčika.

Paradajky plnené plesňovým syrom

Základný predpoklad, červenú farbu, paradajky spĺňajú. Postup prípravy je naozaj jednoduchý a nevyžaduje žiadne špeciálne zručnosti.

Budete potrebovať:

4 väčšie paradajky, 30 g plesňového syra, 20 g masla, soľ,  červenú papriku a petržlenovú vňať.

Z dôkladne umytých paradajok odrežte vŕšky (tie si odložte) a lyžičkou vydlabte vnútro. Po odstránení dužiny prázdne paradajky trochu osoľte a pustite sa do prípravy syrovej plny. Plesnivý syr dôkladne rozpučte a pridajte štipku červenej papriky a nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Touto zmesou naplňte paradajky. Nakoniec použite odrezané klobúčiky a prikryte nimi vytvorené červené dobroty. Toto predjedlo sa odporúča prizdobiť petržlenovou vňaťou.

Valentinske jedlo ruze vino
Zdroj: Int

Hlavné jedlo, ktoré má šmŕnc a tiež ladí dočervena

Hlavnému jedlu je treba venovať najväčšiu pozornosť. Vymýšľať priveľké experimenty sa nevypláca. Naše slovenské jazýčky sú totiž zvyknuté na istý typ kuchyne. Skúšať nové veci sa síce má, no pokrútené ústa partnera si radšej pozrite inokedy.

Kuracie rezne v syrovom cestíčku, opekané zemiaky a cviklovo-kapustový šalát

Na prípravu uvedenej dobroty budete potrebovať:

500 g kuracích pŕs bez kosti, 70 g postrúhaného syra (najlepšie Eidam), 2 biele jogurty, soľ, 500 g zemiakov, 2 väčšie cvikly, 200 g kyslej kapusty, soľ, čierne korenie, korenie na americké zemiaky, kyslé  uhorky, strúhanku podľa potreby. olej.

Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na rezne a z obidvoch strán osolíme a okoreníme. Do jednej nádoby vylejeme biele jogurty, pridáme trochu soli a trochu korenia. Do druhej nádoby dáme strúhanku a postrúhaný syr. Rezne najprv máčame v jogurte a následne obalíme v strúhanke so syrom. Obalené rezne ukladáme na olejom vymastený plech a dáme piecť do rúry, rozohriatej na 180 stupňov, približne na 20 minút. Rezne sú hotové vtedy, keď naberú zlatavú farbu.

Valentinska vecera postel valentin
Zdroj: Int

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Necháme vychladnúť a olúpeme ich. 300 g zemiakov pokrájame na kúsky (v štýle amerických zemiakov) a poukladáme na vymastený plech.

Pokropíme ich olejom, pridáme korenie na americké zemiaky a dôkladne premiešame. Pečieme v rúre, rozohriatej na 180 stupňov, podľa potreby.

Šalát si pripravíme takto:

Uvaríme cvikly, necháme vychladnúť a pokrájame na kocky. Na kocky pokrájame aj zvyšné zemiaky. Kapustu tiež pokrájame na menšie rezance. Suroviny zmiešame dokopy, pridáme na malé kocky pokrájané kyslé uhorky (množstvo podľa chuti), trochu oleja (najlepšie olivový olej) a podľa chuti soľ, čierne korenie a šťavu z kyslých uhoriek. Všetko dôkladne premiešame a podávame k hlavnému jedlu. Cvikla šalát sfarbí valentínsky dočervena a dodá hlavnému jedlu ten správny zamilovaný šmŕnc.

Dezertom pošteklite chuťové pohárky vášho najdrahšieho

Sladká bodka na záver, bez ktorej by to jednoducho nešlo, bude pozostávať z prípravy jahodovo-smotanovej torty. Na jej prípravu potrebujete:

Restauracia par vino
Zdroj: Int

3 kyslé smotany, 2 smotany na šľahanie, 2 vrecká okrúhlych piškót, 4 vanilkové cukry, 500 g čerstvých (alebo mrazených jahôd, môže byť aj kompót, ale po dôkladnom odtečení šťavy).

Ak sa vám jahody zdajú málo, môžete pridať aj rovnaké množstvo malín a ešte viac ulahodiť jazýčku vášho drahého.

Kyslé smotany zmiešame so smotanami na šľahanie a pridáme vanilkový cukor. Tortovú formu si vyložíme alobalom, prípadne fóliou. Na dno ukladáme piškóty, na ktoré vylejeme tretinu krému. Na krém poukladáme tretinu jahôd a opäť vrstvíme piškóty. Postup opakujeme tak, aby poslednou vrstvou boli piškóty. Tortu dáme na minimálne 3 hodiny do chladničky, odporúča sa cez noc a potom si už s partnerom len vychutnávame jej chuť.

Tak dobrú chuť

Veríme, že ste sa nechali inšpirovať našimi valentínskymi receptami, ktoré vášho miláčika potešia.  Po valentínskom menu je to už celé len a len vo vašej réžii.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kava par kavicka salka pohar
Každá z nás spotrebuje cez dve kilá kávy ročne!
Kým priemerný Fín si počas roka dopraje viac ako 11 kilogramov (kg) kávy, priemerný Slovák 2,3 kg. V susednom Česku...
Birell pr fasa
Pripomeňte si leto s Birellom!
Kvalita surovín, preverený výrobný postup a špeciálne kvasnice stoja za úspechom nealkoholického piva Birell...
Talianska kuchyna3
Súťaž: Viete, ako kupovať mrazenú pizzu?
Mrazené potraviny sprevádzajú ľudstvo odnepamäti. Mrazenie je prirodzený spôsob uchovávania potravín, pričom už...
Food fest 2014
Tatranský Fest food rozohrá chute a zábavu naplno
Slávnosť gurmánov naplnia koncerty, kurzy a ochutnávky. Kuchári sa pobijú o prvenstvo vo varení. Hviezdne leto vrcholí...
Gurman fest
Dnes začína Gurmán Fest Bratislava!
Medická záhrada bude od piatka 10. júna do nedele 12. júna oslavou gastronómie, dobrého jedla a lahodných nápojov...
Jean brouilly
Súťaž: Zaži výnimočnú gastronómiu na vlastnú chuť!
Michelinový Jean Brouilly, spolu so šéfkuchárom Pavlom Cibulkom, pozývajú do Levante reštaurácie v Apollo Hoteli...
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...