Pridať recept

Nápoje

Ako pripraviť horúcu čokoládu Do nádoby nalejte smotanu s mliekom a pridajte kúsky čokolády, miešajte až kým sa čokoláda nerozpustí. Pre lepšiu chuť pridajte trochu škorice a mletých klinčekov. Nakoniec pridajte vanilkový cukor.Tip - Skúste horúcu čokoládu dochutiť chilli alebo medom.

Jogurt

Odporúča sa na prípravu osviežujúceho drinku rozmixovaním s trochou medu alebo čerstvým ovocím. Je z neho aj skvelá zmrzlina, do ktorej sa môže pridať ochutený likér a citrónová kôra.

Likér

Používa sa na zjemnenie pečiva a sladkosti. Ak likér zahrejete alebo dlho skladujete, stráca svoju arómu. 

Ovocná pena

Primiešajte práškový cukor do peny z vyšľahaných bielkov. Na záver pridajte akúkoľvek ovocnú šťavu a znovu premiešajte. 

Punč inak

Uvarte silnú kávu, ochuťte cukrom, škoricou, klinčekom, a potom do scedeného dolejte trochou rumu. 

Sirup proti kašľu

Do zavaraninovej fľaše poukladajte striedavo kolieska cibule, citrónu  a zalejte 2 polievkovými lyžicami medu. Tieto vrstvy zopakujte ešte raz. Túto zmes dajte na teplé miesto na 2 až 3 hodiny. Najlepšie je ho podávať vždy čerstvý.

Šampanské 

Aby ste neprišli po otvorení fľaše o bublinky, vložte do fľaše striebornú lyžicu a dajte ju tak do chladničky.

Napísané: 13.12.2010
Zdroj text: Redakcia magazínu Diva.sk

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kosik huby les tasr
Huby
Sušenie húbAk hríby sušte v rúre, sušte ich na najnižšej teplote a skladujte v suchom prostredí.Hríby...
Pomarančový džús
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Určite to poznáte, prídete do obchodu k regálom s džúsmi, kde Vám zrak zamestnajú všetky tie farebné...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Zohrejte sa počas chladných dní zdravými, horúcimi nápojmi
Po ceste z práce nás potrápi sychravé alebo studené počasie, takže keď prekročíme prah svojho domova,...
Poleva
Posýpky, glazúry, polevy
Čokoládová glazúraNajmä začínajúcim pekárkam sa glazúra viac vydarí ak namiesto bežnej čokolády použijú...
Cokoladova zmrzlina
Sladké tipy
Ako získať práškový cukorVytvorte si ho sami, a to tak, že v mlynčeku alebo inom podobnom prístroji pomeľte...