Pridať recept

Výhercovia zažili neopakovateľný gastronomický zážitok!

Magazín Diva.sk a reštaurácia Levante Vám prináša recept a reakcie našich výhercov, ktorý si pochutili v reštaurácií Levante na večeri a stretli sa s francúzskym šéfkuchárom Jeanom Brouilly, držiteľom Michelinovej hviezdy, ktorý pre nich večeru pripravil.

Pri príležitosti návštevy Jeana Brouillyho v Bratislave, kde v hoteli Apollo pripravoval svoje špeciality, sa dvaja výhercovia súťaže osobne stretli s týmto charizmatickým a jedinečným držiteľom „kuchárskeho Oskara“ –  Michelinovej hviezdy a vyskúšali si jeho jedinečné kuchárske umenie.

Recept, ktorý vyskúšali aj naši výhercovia >>

A čo o kuchárskom umení Jeana Brouillyho povedali naši výhercovia?

„Ďakujeme za možnosť ochutnať francúzske špecialitky priamo z rúk pána Brouillyho. Môžem za nás troch potvrdiť, že išlo o jedinečný gurmánsky zážitok, 100-percentnú obsluhu a veľmi príjemné a pokojné prostredie, kde sa aj náš synček cítil veľmi dobre. Už sme s ním boli vo viacerých reštauráciách, ale všade hneď od začiatku vymýšľal a v stoličke neobsedel, všetko ho odpútavalo od jedla. V Levante je to prostredie tak harmonické, že vydržal úplne v pohode a dal sa najesť aj nám bez nejakého stresu typu „rýchlo-rýchlo“, lebo malý už nevydrží," povedala Slávka Beranová, jedna z výherkýň a dodala:

„Jedlá boli zaujímavé, bežne si to asi doma neuvaríme, lebo nám asi trošku tej šéfkuchárskej zručnosti a kreativity, akou disponuje pán Brouilly, chýba:) Ale myslím, že sa ešte v budúcnosti do Levante vrátime a známym túto reštauráciu odporučíme. Stojí to za to," hovorí pani Slávka.

A ako jej chutil špeciálny dezert? "No a čo sa týka dezertov mňňnam... Horká čokoláda v spojení s gaštanovým pyré, gaštanový sorbet a glazované gaštany super nápad, perfektne vyvážené chute a čo mne osobne sadlo nebolo to príliš sladké. Rovnako aj mrkvový koláčik s mascarpone a mrkvový sorbet. Treba skutočne dávku odvahy na to, ako z obyčajnej mrkvy, ktorú jedávame väčšinou varenú či dusenú, vykúzliť oranžovú mlsnotku, ktorá vyzerá veselo aj na tanieri, lebo je to niečo iné, neobvyklé," uzavrela Slávka Beranová so želaním všetkého dobrého pre kolektív reštaurácie.

Brouilly beranova
fotogaléria
Brouilly beranova
Zdroj:

Janka Polievková svoje pocity opísala nasledovne: "Už pri vstupe nás očaril nádherný interiér reštaurácie Levante, ktorý dýcha francúzskou eleganciou, jemnosťou a vkusom. Toto prostredie však len dotvorilo úžasný gurmánsky zážitok, o ktorý sa nám postaral sám pán Jean Brouilly. Jedlo bolo pastvou nielen pre chuťové poháriky, ale aj pre oči. Úžasná atmosféra a  dokonalé jedlo sú dôvody, pre ktoré jednoducho musíte navštíviť reštauráciu Levante," nešetrila chválou Janka.

Brouilly polievkova
fotogaléria
Brouilly polievkova
Zdroj:

Jean Brouilly síce už zo Slovenska odišiel, no nezúfajte stále si môžete pochutnať na špecialitách jeho žiaka, šéfkuchára Apollo Hotela Pavla Cibuľku.

Podávané Menu a la Jean Brouilly bolo:

  • Lahodný špenátový koláčik
  • Jemný karfiolový krém
  • Jahňacie stehno a la Jean Brouilly
  • Krehký jablkový koláčik
Napísané: 28.02.2012
Zdroj text: Redakcia magazínu Diva.sk

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Droetker jablkovy kolac
Súťaž: Jesenné pečenie s Dr.Oetker
Dobruchut.sk a Dr.Oetker pre vás pripravili súťaž na tému jesenné recepty o 7 balíčkov produktov a pomocníkov...
foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom I.
Plne vybavená kuchyňa na kolesách, v ktorej si pripravíte chutné a zdravé jedlá, čoskoro zavíta na východné...
Zena ovocie jedlo stravovanie
Viete, aké je to správne jedlo pre vašu dušu?
Zemiaková kaša, hranolčeky, špagety so syrom, sekaná a ďalšie chutné jedlá nemusia byť síce dobré...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...