Rady a tipy pre vždy dokonalý guláš
Nezabudnite si prečítať aj gulášovú diskusiu pod článkom, v ktorej nájedetemnožstov praktických tipov priamo z vašich kuchýň.
Zopár užitočných rád pri varení guláša
- Guláš nezahusťujte múkou, použite radšej strúhaný chlieb alebo zemiak.
- Vylepšite si chuť gulášu a namiesto vody použite na zaliatie pivo.
- Guláš z diviny skúste doliať červeným alebo bielim vínom a okoreňte borievkami alebo ďumbierom.
- Aby ste guláš neosolili málo, vyskúšajte ho lyžicou a šťavu nechajte vychladnúť, horúci sa totiž môže zdať málo slaný.
- Ak ste guláš presolili vložte doň zemiak a chvíľu povarte.
- Lepšiu chuť gulášu dosiahnete ak naložíte kocky mäsa do sójovej omáčky aspoň na 24 hodín.
Horký guláš
Aby vám guláš nezhorkol, papriku doň nepridávajte po zaliati vodou, ale pridajte ju ešte do základu po osmažení cibule.
Jemnejšia chuť gulášovej polievky
Gulášovú polievku zjemnite tak, že do nej pridáte na rezance nakrájanú zelenú papriku a trochu pokrájaných paradajok.
Vylepšený guláš
Pred tým než ho dovaríte pridajte doň trochu smotany na šľahanie. Podávajte posypaný s trochou petržlenovej vňate.
Sójový guláš
Nerozoznáte ho od mäsového, ak necháte sójové kocky 15 minút vo vode, ktorú ochutíte veľkým množstvom byliniek.
Brokolicový guláš
Použite ju ako náhradu za mäso. Rozdeľte ju na menšie ružičky a krátko poduste, aby ostala zelená, a potom ju pridajte do guláša tesne pred dokončením.
Ako pripraviť najlepší kotlíkový guláš?
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.