Pridať recept

Hydina

Hydina Pred pečením staršiu hydinu pokvapkajte trochou umu, upečiete ju do mäkka. Namiesto umu môžete použiť aj citrónovú šťavu.

Ako pripraviť hydinu

Kožu na hydine narežte ešte pred pečením,počas pečenia sa tuk uvoľnujé a spôsobí, že kura bude krásne chrumkavé.

Kuracie mäso 

Je vhodné ho naložiť do marinády a opiecť ho, dostane tak lepšiu chuť. Aby sa rýchlejšie upieklo pred pečením by malo dosiahnuť izbovú teplotu. 

Kurča

Pred pečením potrite kura maslom alebo olejom s pridaním citrónovej šťavy, bude jemnejšie a chutnejšie. Ak chcete chrumkavú kôrku potrite kura sladkou smotanou.

Ak ho ideme grilovať čas tejto tepelnej úpravy je asi 1 hodina.

Morčacina

  • Nechcených šliach z morčacích stehien sa zbavíte vykosťovaním mäsa.
  • Šľachy a kosti môžete využiť pri príprave vývaru, pridajte však do vody aj koreňovú zeleninu.

1. Kura v celku

Je to celá jatočná časť kurčaťa aj s kožou. Používa sa vypitvané, bez hlavy, krku a behákov. Najčastejšie sa používa na pečenie a grilovanie. Použiť ho môžeme aj na varenie vývaru.

2. Kuracie prsia

Najpoužívanejšia a najcennejšia časť čistého kuracieho mäsa. V kuchyni sa využíva na dusenie, grilovanie, pečenie, opekanie, vyprážanie, prípravu soté, číny a pod.

3. Kuracie stehno

Výborná a šťavnatá časť kuracieho mäsa. Najčastejšie využitie kuracích stehien je na pečenie, grilovanie a pokiaľ ho vykostíte môžete z neho pripraviť šťavnaté rezne, soté alebo ho môžete naložiť do marinády.

4. Kuracie krídla

Je to diel kuracieho mäsa s veľkým podielom kostí, šliach a chrupaviek. Aj keď má nízky obsah mäsa, po šetrnej úprave je šťavnaté a jemné. Kuracie krídla sa využívajú najmä na pečenie, grilovanie alebo na prípravu vývaru.

5. Kuracie trupy

Je to kostnatý diel, ktorý má nízky podiel svaloviny a vysoký podiel kože. Jeho použitie sa zužuje na prípravu vývarov.

6. Kuracie krky

Kostnatá časť mäsa s minimom mäsa. Ich kuchynské využitie je úzke. Používa sa na prípravu vývarov.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
22.11.2013 17:51 | |
+17 -0
(y) (y)
Podobné články
6 trikov, ktoré úplne zmenia váš pohľad na prípravu kuracieho mäsa
6 trikov, ktoré úplne zmenia váš pohľad na prípravu kuracieho mäsa
Sociálne siete nevynechávajú ani oblasť varenia a prípravy jedál. Viete, ako jednoducho vybrať šľachu...
Poleva
Posýpky, glazúry, polevy
Čokoládová glazúraNajmä začínajúcim pekárkam sa glazúra viac vydarí ak namiesto bežnej čokolády použijú...
Cokoladova zmrzlina
Sladké tipy
Ako získať práškový cukorVytvorte si ho sami, a to tak, že v mlynčeku alebo inom podobnom prístroji pomeľte...
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajica? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajcia? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Zvýšte opatrnosť! Kde a ako by ste mali všetky jedlá z hydiny vrátane vajec skladovať a ako s nimi manipulovať...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...