Pridať recept

Syr

Ako správne smažiť syr Syr je pred smažením v oleji potrebné v trojobale obaliť 2 krát a nechať ho v chladničke odstáť aspoň 2 hodiny.

Mrazenie syru

Na mrazenie sú vhodné len tučné syry. Ak je syr tvrdší je potrebné ho najskôr nakrájať na porcie. Mäkké syry nie je vhodné mraziť, pretože prestanú dozrievať.

Čerstvý syr

Má mäkkú tvarohovú konzistenciu, môžete ho použiť na prípravu nátierky.

Strúhanie syru

Potrite strúhadlo trochou oleja a syr sa bude lahšie strúhať a navyše strúhadlo lahšie umyjete.

Aby syr nevysychal

Vložte ho do plastovej  nádoby a pridajte k nemu 2 kocky cukru, zabránite jeho vysychaniu.

Vyschnutý syr

Takýto syr vložte na niekoľko hodín do mlieka, nielen že bude šťavnatejší, ale bude sa aj lepšie krájať.

Syr pri varení

Na zjemnenie polievok, omáčok a nákypov sú najvhodnejšie mäkké syry, ako hermelín a mozzarela, ktoré môžno pre lepšiu chuť pridať aj do bešamelovej omáčky.

Zapekanie syra

Najvhodnejšie na zapekanie sú len syry, ktoré majú vyšší obsah tuku, pretože sa rýchlejšie topia. Avšak vhodné na zapekanie sú aj polotvrdé syry s plesňou, a tiež topené syry s obsahom tuku aspoň 40 percent. Ak chytí syr, ktorý je zapečený na povrchu pokrmu hnedú farbu, chutí horkasto.

Mascarpone

Tento syr je vynikajúci na prípravu dezertov najmä tiramisu.

Camembert (syr)

Ak je príliš prezretý pri smažení sa môže roztiecť. Pred prípravou ho vložte do chladničky a nechajte stuhnúť.

Plesňové syry

Aby sa zvýraznila ich chuť, nechajte ich pred konzumáciou  odležať pri izbovej teplote tak 30 minút.

Syrové guľky

Do postrúhaného syru pridajte bielko z vajca, premiešajte a vyrobte malé guľky, ktoré potom obaľte v strúhanke a osmažte na horúcom oleji. Na tento recept sa uprednostňuje použitie údeného syru, pretože ten sa menej rozteká. 

Syrové rolády a pralinky

Najlepšie je pripraviť ich vopred. Nakrájajte ich a podávajte v slaných krekroch alebo na obloženom chlebíku.

Napísané: 07.08.2012
Zdroj text: dobruchut.sk

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
1.4.2013 15:02 | |
+8 -3
nikde som nenasla navod,recept na plneny emental...musela som pouzit vlastnu fantaziu a vyslo to
dobruchut.sk
2.4.2013 13:09 | |
+5 -0
Podelíte sa o váš recept? :)
Anonymný nick
20.8.2012 14:57 | |
+23 -12
SYRA nie syru! (n)
Anonymný nick
30.5.2015 11:23 | |
+6 -9
Aby Vám s tej chyby nezabehlo Nie sme v škole!!!!
Podobné články
8 rýchlych tipov na zapekanie
8 rýchlych tipov na zapekanie: Chrumkavé bleskovky z jedného plechu!
Hľadáte recept, ktorý je nenáročný a potešíte ním celú rodinu? Inšpirujte sa niekoľkými obľúbenými...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Chunks of cheddar cheese on plate
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov...
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.
Poleva
Posýpky, glazúry, polevy
Čokoládová glazúraNajmä začínajúcim pekárkam sa glazúra viac vydarí ak namiesto bežnej čokolády použijú...
Cokoladova zmrzlina
Sladké tipy
Ako získať práškový cukorVytvorte si ho sami, a to tak, že v mlynčeku alebo inom podobnom prístroji pomeľte...