Pridať recept

Chlorella

Názov suroviny chlorella vznikol z gréckeho slova chloros (zelený) a latinskej prípony ella (malý). Spolu s mladým jačmeňom a spirulínou patrí medzi tzv. green food (zelené potraviny). Svoju zelenú farbu má vďaka obsahu chlorofylu. 

Chlorella je zelená sladkovodná riasa a tá na rozdiel od spirulíny má bunkové steny, ktoré obsahujú pre náš trakt nestráviteľnú celulózu. Aby bolo možné zúžitkovať živiny z chlorelly, je potrebné ju veľmi jemne rozomlieť- dezintegrovať. Obsahuje vysoké množstvo bielkovín, je zdrojom vitamínu A, B3, E, K1, kyseliny listovej, vápniku, horčíku a draslíku. Okrem toho obsahuje tryptofán, ktorý pomáha v tele uvoľňovať serotonín, teda hormón šťastia a ďalej rastový faktor CGF, ktorý má omladzujúce a posilňujúce účinky.

Napísané: 17.07.2013
Zdroj text: Redakcia Dobruchut.sk

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Brusnica prava bylinka dreamstime.com
Súťaž: Zdravé brusnice v jedálničku
Zaraďte do svojho jedálneho lístka brusnice spolu s nami! Brusnice obsahujú veľké množstvo antioxidantov, sú...
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...