SÚŤAŽ: Sladké Vianoce s dobrotami Penam
Sviatočná vianočka
K sviatočnému ránu a vianočným rozprávkam patrí sviatočná vianočka. Preto Penam pripravil na slávnostne prestretý stôl maslovú vianočku straciatella posypanú mandľami. Kúsky pravej čokolády, ktorá sa lahodne rozplýva na jazyku, a hoblinky jemne opražených mandlí jej dodávajú chuť toho najjemnejšieho koláča.
Naše tipy: plátky vianočky s kúskami čerstvého alebo sušeného ovocia, preliate čokoládou a ozdobené čiapočkou zo šľahačky môžete podávať ako svieži dezert.
Malé kocky vianočky môžete pokvapkať rumom alebo punčom, poliať čokoládovou polevou, posypať hoblinkami kokosu alebo mandlí a stuhnuté ukladať do papierových košíčkov.
Chrumkavé trojuholníčky
Naše tipy: pre labužníkov môžete trojuholníčky postriekať polevou z tmavej alebo bielej čokolády, prípadne jeden roh trojuholníčka do polevy namočiť a na papieri na pečenie nechať v chlade stuhnúť.
Kokosové „pusinky“
Naše tipy: spodnú časť kokosového pečiva môžete natrieť nutelou alebo pikantným džemom a po dve pečivá spájať. Zlepenú časť môžete natrieť čokoládovou polevou a posypať kokosom.
Kokosové pusinky môžete uložiť do dekoratívnej škatule so zimným motívom či sklenej dózy a využiť ich aj ako zaujímavú vianočnú dekoráciu.
***Súťaž s Penamom***
Pridajte recept na horúci nápoj k pečivu Penam! Do súťaže budú zaradené všetky recepty s fotkou pridané od 27.11.2013 do 8.12.2013 a zaradené do súťažnej kategórie Vianoce s Penamom. 9.12.2013 vyžrebujeme 5 výhercov košíkov, plných dobrôt.
Pridajte recept a ste v hre o košík plný dobrôt!
Kokosovo-ovocné kolieska
Naše tipy: polovicu kolieska môžete namočiť do roztopenej čokolády alebo ho natrieť čokoládou s pomocou štetca, vrch posypať kokosom a na papieri na pečenie nechať v chlade stuhnúť.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.