Pridať recept

Babičkine múčniky a iné dobroty

Babičkine múčniky a iné dobroty - Ďalšia skvelá kniha do série R.Magáta, tentoraz pre mlsné jazýčky. Koláče od výmyslu sveta, sladké jedlá aj slané múčniky. Stovky receptov, množstvo užitočných rád a tipov, ktoré sa vám pri pečení určite zídu. A to všetko v krásnom a vkusnom dizajne.

Oživte si spomienky s detstva, keď rozvoniavali fantastické babičkine koláčiky, bábovky a iné dobroty. Neodolateľná vôňa a fantastická chuť. S touto knihou určite nebude ťažké naplniť odkaz známeho francúzskeho učenca Jeana Jacquesa Rousseaua: „Ak nemáte chlieb, jedzte koláče.“

Autor knihu prehľadne rozdelil na Múčniky z piškótového cesta, z kysnutého a lístkového cesta, z krehkého cesta. Nákypy a žemľovky, Pudingy a krémy, Torty a zákusky, Drobné pečivo, Zmrzliny a peny.

Vafle
fotogaléria
Vafle
Zdroj:
To najlepšie z overených receptov našich starých mám, a dokonca ešte aj v takej podobe, v akej nám ich odovzdali naše babky, mamy, tety či rodinné známe. Ku každému receptu je priradené číslo na ľahšie zapamätanie a vyhľadávanie. Približne na každej druhej dvojstrane sa nachádza farebná fotografia konkrétneho receptu. Po stranách nájdete priestor na svoje poznámky, zlepšenia a nápady. A v novinke Babičkine múčniky a iné dobroty nechýbajú praktické rady takmer na každej strane.

Recept na výborné Vafle

Budeš potrebovať: 300 g hladkej múky, 80 g krupicového cukru, 10 g kypriaceho prášku do pečiva, štipku soli, 500 ml mlieka, 100 g masla, 2 vajcia.

Jablkova strudla
fotogaléria
Jablkova strudla
Zdroj:

Postup na prípravu.

Recept na Jablkovú štrúdľu

Budeš potrebovať: 1 lístkové cesto, 1 kg jabĺk, 1 lyžicu masla, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lyžicu škorice, 3 lyžice strúhanky, 1 vajce na potretie.

Postup na prípravu

Recept na Orechové rezy s čokoládovou polevou

Budeš potrebovať: 400 g hladkej múky, 250 g masla, 40 g práškového cukru, 30 g droždia, soľ, mlieko.

Orechov rezy
fotogaléria
Orechov rezy
Zdroj:

Na plnku: 250 g marhuľového lekváru, 200 g pomletých orechov, 150 g práškového cukru.

Na polevu: 100 g horkej čokolády 80 g masla, 20 g orechov.

Postup na prípravu.

Napísané: 17.09.2014
Zdroj text: Bux.sk

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom I.
Plne vybavená kuchyňa na kolesách, v ktorej si pripravíte chutné a zdravé jedlá, čoskoro zavíta na východné...
Zena ovocie jedlo stravovanie
Viete, aké je to správne jedlo pre vašu dušu?
Zemiaková kaša, hranolčeky, špagety so syrom, sekaná a ďalšie chutné jedlá nemusia byť síce dobré...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...