Pridať recept

Varíme s Henrietou Peškovičovou

Henrieta Peškovičová je autorka originálnych receptov, propagátorka zdravej výživy a od teraz bude variť RAWiť aj pre vás na Dobruchut.sk. Máte sa na čo tešit!

Henrieta sa predstavuje

"Verím v energiu jedla. Že je dôležité ako prijmeme potravu, ako a kde si vyberieme ingrediencie. Ako ich skombinujeme, uskladníme a spracujeme. Preto sa vždy snažím aby sa na tanieri či pohároch zachovalo spracovaním čo najviac živín. Ak si uvedomíme fakt, že všetko živé tepelným spracovaním nad cca 45 °C stráca väčšinu  hodnotných látok, nebudeme sa čudovať rozšíreným chorobám a slabej imunite hlavne u súčasných detí. Snažme sa denne darovať svojmu telu aspoň 60% surovej stravy a tú, čo upravíme tepelne, prijímajme v čistej podobe a nie vo forme polotovarov či prihrievania v mikrovlnke. Príroda nám ponúka obrovský rozsah druhov, farieb, chutí. Podľa mňa sú najvhodnejšou kombináciou pre metabolizmus práve tie lokálne ingrediencie a ak ich občas skombinujeme s tými viac exotickými v dostatočnej kvalite, naše zdravie nám bude dobrým spoločníkom v živote. Všetky ingrediencie by mali byť dozreté, bez farbív a konzervantov. Ak si myslíte, že je pre vás náročné vymýšľať nové recepty, moje dve stránky o jedle obsahujú viac ako štyristo receptov, inšpirujte sa. Ak si neviete poradiť s prípravou jedla, rada prídem a pozdieľam moje skúsenosti u Vás doma. Je to obľúbený projekt, kde učím ľudí používať ich vlastnú kuchyňu, vymýšľame spolu jedlá a vhodné kombinácie v ich domácom prostredí. Verím, že sa môžeme niečo spolu naučiť aj na kurzoch o príprave jedla a prednáškach na verejných akciách či firemných stretnutiach."

Veľkou pravdou je, že aj suchý chlieb pripravený s radosťou a láskou je chutnejší ako honosné jedlo podávané s hnevom

Henrietine recepty

Henrieta na dobruchut.sk

Henrieta na facebooku:

Napísané: 08.10.2014
Zdroj text: Henrieta Peškovičová

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
24.5.2015 08:56 | |
+3 -0
...podla mna je to tak ako pise -kubilu- Ale kto uz raz pociti nejake zdravotne problemi-je to cesta ktora mu urcite pomoze-Zmena stravy je vtedy nevyhnutna- Preto mne sa pacia recepty-nieco podobne robievam aj ja-pretoze ma k tomu donutili zdravotne problemi aby som zmenila stravu-nebolo to vlastnou vinou-ale teraz uz na tom nezalezi-tieto recepty a jedla cloveka casto krat aj zachrania...
kubilu
12.3.2015 12:27 | |
+12 -4
Nič proti vám osobne, ale každý sme iný...mne napr. nerobí vobec dobre surová zelenina a ovocie tiež lepšie strávim podusené alebo pečené...denne športujem (na čerstvom vzduchu, behám i v zime pri -25stupňoch po snehu), jem všetko ale neprejedám sa a hlavne, jem tak, jako mi hovorí telo. To je podľa mňa najpodstatnejšie - keď sa mi nechce raňajkovať, tak nejem, keď mám chuť večer na krupicovú kašu s Grankom, tak si ju dám. Keď po celodennom tenisovom turnaji mám chuť na pivo a grilovanú klobásu, tak si dám a neriešim...mnoho vecí je v hlave a psychika sposobí, či ste alebo nie ste zdravý...a na to sa zabúda...RAW stravu beriem jako ďalší módny trend a u mnohých ľudí hraničí tento typ stravovania s anorexiou a orthorexiou. Ale zase, pre niektorých je to úplne super...
kubilu
12.3.2015 12:29 | |
+12 -4
A ešte som zabudla dodať, že som zdravá, nemám žiadne civilizačné nemoci ani iné problémy. Som so svojím životom spokojná a celkovo šťastná, čo je myslím najdoležitejšie pre zdravie a pohodu. (y) :!
Podobné články
Vianocna obletka predjedlo
EXTRA: Tradičné recepty na Štedrú večeru!
Možno sa vám to už zdá otrepané, no Vianoce nemožno označiť inak ako za najkrajší deň v roku. Pri spoločne...
testujem
Návrat k tradíciám? Naši predkovia mali zdravé Vianoce.
Počas celého roka sa nám darí krotiť kilá. Až kým neprídu Vianoce. Sviatky sa v našej kultúre tradične...
Krehke rezy
Súťaž o sladké balíčky džemov
Magazín Diva.sk a ovocné džemy Schwartau pre vás pripravili súťaž o chutné džemy špičkovej kvality...
Letné džemovanie sa začína
S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...