Pridať recept

Chutné RAW recepty z cvikly

Cvikla je úžasná zelenina. Mala by byť súčasťou každej domácej komory. Aj preto, že sú ingrediencie v nasledujúcom recepte použité bez tepelnej úpravy si zachovávajú na 100% svoju výživovú hodnotu a ich moc antioxidantov pomáha liečiť aj silné onkologické ochorenia. Cvikla má protizápalový účinok, betadín pomáha pri funkcii pečene, kyselina šťavelová čistí telo od usadenín anorganického vápnika. Obsahuje vitamíny B, C, E, obsahuje horčík a draslík a veľa iných živín. Poďte s Henrietou RAWiť z cvikly! :)

Cviklové špagety

Na tvorbu špagiet je fajn mať doma špiralizér, ide to s ním jednoducho a špirálky si môžete vyrobiť rýchlo a v rôznej hrúbke.  V obchode je však dostať aj lacnú škrabku, ktorá nakrája zeleninu na 5mm rezance, len sato bude pri okrúhlej zelenine ťažšie robiť ako pri rovnej ako je napríklad mrkva. Naviac špagetky zo špiralizéra sú nekonečne dlhé a zábavné ak ich robíte napríklad z cukety. Pri cviklových je dobré ich nastrihnúť, aby vás pri konzumácii neofŕkali svojou červenou agresívnou šťavou :)

 Ingrediencie: (1 porcia)

  • malá cvikla
  • za hrsť orechov (použite aké máte doma)
  • pol deci javorovej šťavy zmiešanej s čistým brusnicovým extraktom
  • štipka lupienkovej morskej soli
  • čierne korenie
  • nasekaný kôpor

Celý postup na RAW cviklové špagety

Cviklové chutney

Recept na chutney vychádza z cviklových špagiet. Ak nám z nich zostane vložíme ich do mixéra a nahrubo vymixujeme. Konzistencia raw chutney má byť ako nadrobno posekaný šalát. Toto jedlo je výborné ako studený šalát.

Cviklove chutneyy
fotogaléria
Cviklove chutneyy
Zdroj:

Cviklová nátierka

Alebo ak pustíte mixér viac a vymixujete zmes úplne dohladka, máte skvelú raw nátierku.

Cviklová RAW polievka

Naopak, ak do zmesi vymixujete trochu kokosového mlieka, dostanete lahodnú polievku. Do nej pridajte trošku limetkovej šťavy. Celú chuť zjemní a osvieži.

Henrieta Peskovicova 2012
fotogaléria
Henrieta Peskovicova 2012
Zdroj:

Henrieta Peškovičová (40r)
lektorka varenia, propagátorka zdravého životného štýlu a radosti z bytia

Napísané: 06.11.2014
Zdroj text: Henrieta Peškovičová

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
gavina
8.11.2014 00:16 | |
+10 -9
Ach tá gramatika !!!!! Na Slovensku sú recepty Z CVIKLY, a nie z cvikle......hrôza toto čítať *501*
dobruchut.sk
10.11.2014 09:19 | |
+5 -1
vďaka za upornenie, už sme to opravili.
Podobné články
Strava stredomorska urban
Stredomorská strava naozaj skvalitňuje život!
Nový výskum potvrdil priaznivý vplyv tzv. stredomorskej stravy na fyzické a duševné zdravie. Oznámila to...
Vianocna obletka predjedlo
EXTRA: Tradičné recepty na Štedrú večeru!
Možno sa vám to už zdá otrepané, no Vianoce nemožno označiť inak ako za najkrajší deň v roku. Pri spoločne...
testujem
Návrat k tradíciám? Naši predkovia mali zdravé Vianoce.
Počas celého roka sa nám darí krotiť kilá. Až kým neprídu Vianoce. Sviatky sa v našej kultúre tradične...
Letné džemovanie sa začína
S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...