Hustá karfiolovo – šošovicová polievka vás zahreje i zasýti
Jedlo z chladničky sa môže spotrebovať vtedy ak je ešte pružné a bez náznaku skazy. Ak nájdete na niečom len náznak plesne, nevykrajujte to prosím, radšej si založte kompost a tam to pekne nahádžte. Viete ..aby sa neplytvalo.
Ak chcete fintu na udržanie pružného karfiolu bez chladenia, tak si namočte bavlnenú utierku, vyžmýkajte ju, zrežte hlúbik a zabaľte karfiol do utierky. Ak ho odložíte na chladné miesto v komore, kde nesvieti slniečko a je konštantná teplota do 15 C°, takto zabalený karfiol, kel vydržia dosť dlho :)
Vitamix som požičala a tak som si polievku namixovala ručným ponorným mixérikom za 11 eur. Na túto polievku potrebujete už len širší hrniec a ingrediencie.
Ingrediencie pre 4 osoby
- 400g karfiolu
- 500g červenej šošovice
- 1 bio mrkva (naozaj chutí ako mrkva a je zo Slovenska)
- 2 zelerové stonky
- 1 menšia biela cibuľa
- 2 zemiaky
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL rasce (môže byť aj celá, veď ju pomixujete)
- jeden paprikový struk s jadierkami
- bobkové listy
- soľ
Postup na prípravu hustej krémovej karfiolovej polievky
Henrieta Peškovičová (40r)
lektorka varenia, propagátorka zdravého životného štýlu a radosti z bytia
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.