Tip na nedeľný obed: Švédske mäsové guličky a ovsený koláčik
Dobruchut.sk vám prináša tip na chutný nedeľný obed. Pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu. Dobrú chuť!
Brokolicová polievka
Klasická krémová brokolicová polievka vylepšená krutónmi a vajíčkom vareným na tvrdo
Suroviny:
- brokolica
- 4 ks zemiaky
- 200 ml smotana
- 1 ks bujón
- muškátový oriešok
- chlebové krutóny
- 4 ks vajíčko varené na tvrdo
Postup na prípravu brokolicovej polievky
Švédske mäsové guľôčky podľa Jamieho Olivera
fotogaléria
Svedske masove gulky
Zdroj:
Suroviny:
- 300 g mleté bravčové mäso
- 300 g hovädzie mäso
- 1 hrsť zmiešaných čerstvých byliniek kôpor, listy petržlenu alebo pažítky
- 1 ks vajce
- 100 ml mlieko
- 75 g strúhanka
- 1 KL mleté nové korenie
- trochu soľ
- trochu čierne korenie
- olivový olej
- 1/2 ks citrón
- 1 PL hladká múka
- 60 ml smotana
Ako pripraviť švédske mäsové guľky
Vegánsky ovsený koláč s makom
fotogaléria
Ovseny kolac
Zdroj:
Suroviny:
- 800 g asi hodinu namočené ovsené vločky
- 200 g ľan
- 400 g mak
- vanilkový extrakt, štipka soli, bezfosfátový prášok do pečiva
- stipka soli
- 1 balíček bezfosfátový prášok do pečiva
- tortová forma priemer 24 cm
Postup na prípravu chutného ovseného koláču
Napísané: 21.11.2014
Zdroj text: Dobruchut.sk
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.