Pridať recept

Henrietin tip na teplú večeru: Zemiakový koláč s hubami

Tento koláč by vyhral hitparádu chutí zimných večerov. Robila som ho častokrát aj na cateringy a zákazku. My doma máme výhodu vlastných záhradných hríbov, rastú si hocikde a dosť dlho na to, aby sme si z nich užili tie najlepšie špeciality. Zemiakový koláč nestojí moc peňazí, ale stojí za to urobiť si ho :)

Ingrediencie do quiche formy:

  • 600g uvarených zemiakov so šupkou
  • 2 cibuľky
  • za hrsť šampiňóny/iné hríby, ktoré máte radi
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • za hrsť slnečnicových jadierok
  • olivový olej
  • čili a za hrsť posekanej vňate mladého petržlenu
  • lyžica kurkumy
  • kokosový tuk na vymiešanie zemiakov a vymazanie formy

Postup na prípravu zemiakového koláča.

Podávali sme ho s kyslou kapustou a nakladanými uhorkami.

Napísané: 18.01.2015
Zdroj text: Henrieta Peškovičová

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
testujem
Návrat k tradíciám? Naši predkovia mali zdravé Vianoce.
Počas celého roka sa nám darí krotiť kilá. Až kým neprídu Vianoce. Sviatky sa v našej kultúre tradične...
Prekvapte priateľov najlepším cupcakom. Tipy a triky od cukrárov
Čo priniesť na oslavu priateľom? Tým najlepším cupcakes! Cupcakes, malé a vynikajúce tortičky, ktoré...
Krehke rezy
Súťaž o sladké balíčky džemov
Magazín Diva.sk a ovocné džemy Schwartau pre vás pripravili súťaž o chutné džemy špičkovej kvality...
Letné džemovanie sa začína
S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...