Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Tip na lacné chutné jedlo: Ragú zo šošovice a cukety

Ragú je hutné jedlo zo strukoviny. Možno aj z niečoho iného, obyčajne sa do ragú pridáva aj mäso. Keďže u nás mäso nejeme, tak ho budete môcť vyskúšať takéto zeleninové. A pokojne si k nemu dajte aj nejakú pečenú fašírku, isto vám toto jedlo učaruje.

Príprava je aj časovo nenáročná a celé jedlo stojí minimálne náklady. Ak ho budete skúšať napíšte mi koľko ste naň minuli vy :)

Šošovicové ragú

Ingrediencie pre 4 osoby:

  • kilo šošovice
  • dve cukety, tekvicu alebo patizón
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • šalotka - cibuľa
  • mrkva, kúsok zeleru
  • bylinky ako tymian, bazalka, kajenská paprika
  • bobkový list, čierne korenie, lyžica kurkumy
  • voda
  • olivového oleja dajte viac a soľ.

Postup ako vždy jednoduchý:

Do posolenej vody dajte variť šošovicu s bobkovým listom. Keď bude mäkká, sceďte ju a osmahnite na cibuľke. Pridajte nakrájanú tekvicu a cuketu, cesnak a bylinky bez kurkumy a podlejte vodou tak, aby sa vytvorila dusením akoby kašovitá konzistencia ale pozor! Zelenina musí byť chrumkavá a nerozvarená.

Na záver dostrúhajte mrkvu a zeler a kurkumu a prevarte asi minútu. Odstavte a pridajte čerstvé bylinky. 

Podávajte v hlbokom tanieri, najlepšie zohriatom a vrch ešte pokvapkajte poctivým olivovým olejom.  

Henrieta Peskovicova 2012

Henrieta Peškovičová (40r)
lektorka varenia, propagátorka zdravého životného štýlu a radosti z bytia

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...