Pridať recept

Naučte sa originálne zdobiť cupcakes

Nech už ide o o cupcakes zo svetlého či tmavého cesta, nie je pochýb o tom, že tieto malé "košíčky“ sú stále obľúbenejšie. Sú dobré, jednoduché a môžete si s nimi neuveriteľne pohrať. Hera vám prináša niekoľko tipov, ako cupcakes nežne či vtipne dozdobiť.

Ako ozdobiť cupcakes

Ozdoba zo sušienok

Nie je nič jednoduchšieho než dozdobiť krémovú čiapočku malou sušienkou. Nie je to nič náročné, ale dodá to cupcaku na jedinečnosti. Čo myslíte?

Lentilková plnka

Buďte za hviezdu! Dajte si tú prácu a upečte svoje cupcakes s prekvapením vo vnútri – naplňte ich lentilkami. Uvidíte, že budú všetci nadšení!

Kvetiny

Vyvaľkajte z marcipánu alebo fondánu tenší plát a vykrajujte kvetinky vykrajovačkou. Kvetinky spojte k sebe, stačí k tomu akýkoľvek bezfarebný alkohol (najlepšie funguje vodka, ak nemáte, stačí i malé množstvo vody) a vytvoríte tak kvet. Aby mal kvet svoj tvar, vložte ho napríklad do zaobleného pohára. Veľmi šikovná vec na tvarovanie kvetov je plastový plát od bonboniéry. Kvety sa vytvarujú a stvrdnú. U malých kvetiniek ale nie je tvarovanie potrebné. Nakoniec môžete pridať pokojne ešte lístočky. Doprostred kvetinky je tiež možné použiť takzvaný farebný posyp  - malé cukrové guľôčky.

Lienky sedembodkové

fotogaléria
Naučte sa originálne zdobiť cupcakes
Zdroj:

Na lienky si samozrejme nachystáme marcipán nafarbený na červeno. Súčasne si nachystáme ešte čierny marcipán alebo čiernu potravinársku farbu. Ak gélovú farbu rozmiešate s kvapkou alkoholu, môžete s ňou maľovať štetcom. Vyvaľkajte si silnejší plát marcipánu a kolieskom potom vykrajujte lienky. Potom už len stačí domaľovať hlavičku a bodky a máte hotovo. Bodky a hlavičku je možné tiež domodelovať, musíte ale počítať s tým, že je to časovo náročnejšie. Pod lienky odporúčame použiť zelený krém.

Ozdobný posyp

Ak preferujete jednoduché, rýchle a pritom veľmi efektné zdobenie, potom práve pre vás je určené veľké množstvo najrôznejších posypov - farebné guľôčky, perličky, srdiečka, hviezdičky, vločky a tak ďalej. Tie sú bežne k zakúpeniu v obchodoch. Hoci je to asi najjednoduchšia možnosť, hanbiť sa za ňu rozhodne nebudete musieť. Nezabudnite ale, že i tu platí, že v jednoduchosti je krása. Roztomilo pôsobí aj zdobenie kupovanými bonbónikmi.

Poťahovanie marcipánom alebo fondánom

Inou možnosťou zdobenia, tentoraz bez "krémovej čiapky“ je poťahovanie marcipánom. Najprv natrite cupcakes krémom (buď vytvorte len slabú vrstvu alebo kopček), vykrojte z marcipánu koliesko, ktoré na cupcake rozmerovo sadne. Ďalším nápadom sa medze nekladú. Cupcake môžete ďalej zdobiť ďalšími ozdobami - kvetinkami, mašličkami, jednoducho, čím vás napadne.

Napísané: 26.03.2015
Zdroj text: Hera

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kuraci hrniec zo Spiša   small
HYZA recepty, ktoré vás v zime príjemne zohrejú
 V chladných zimných dňoch sa každý rád zahreje dobrým jedlom.  Nemusíme si pritom vyberať jedlá ťažké,...
foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom I.
Plne vybavená kuchyňa na kolesách, v ktorej si pripravíte chutné a zdravé jedlá, čoskoro zavíta na východné...
Zena ovocie jedlo stravovanie
Viete, aké je to správne jedlo pre vašu dušu?
Zemiaková kaša, hranolčeky, špagety so syrom, sekaná a ďalšie chutné jedlá nemusia byť síce dobré...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...