Pridať recept

Cupcakes. Tipy a triky profesionálov!

Hera vám prináša najtajnejšie tipy a triky profesionálnych cukrárov, ktorí dokážu vyčarovať z bežných cupcakes tie najkrajšie a najoriginálnejšie umelecké diela. Ponorte sa s nami do tajov tejto na prvý pohľad náročnej disciplíny a uvidíte, ako vám nabudúce ich príprava pôjde pekne od ruky!

  • Ste milovníci sladkého krému? Odrežte korpus hneď nad košíčkom. Rovná plocha korpusu sa bude lepšie zdobiť a vy si tak budete môcť vychutnať ešte väčšiu porciu krému!
  • Pokiaľ to s pečením cupcakes myslíte naozaj vážne, poobzerajte sa po pergamenových košíčkoch na muffiny. Oproti obyčajným košíčkom neprepustia toľko tuku a košíček bude aj po upečení krásne biely. Pre inšpiráciu sa poohliadnite po špecializovaných cukrárskych predajniach.
  •  Ak potrebujete ozdobiť väčšie množstvo cupcakes, vezmite si objemnejšie vrecko spoločne s väčším tipom (zdobiacou trubičkou). Práca vám pôjde pekne od ruky a vďaka rýchlosti zdobenia si krém udrží svoju krásnu konzistenciu.
  •  Tak ako ostatné delikatesy, i cupcakes sa potrebujú tzv. „nadýchnuť“. Vyberte ich teda z chladničky aspoň 20 minút pred servírovaním.
  • Ak sa chystáte na oslavu a chcete hostiteľov prekvapiť a potešiť milým darčekom v podobe cupcakes, neobídete sa bez prenosky na torty. Pre inšpiráciu sa poohliadnite po špecializovaných cukrárskych predajniach.
  • fotogaléria
    Cupcakes. Tipy a triky profesionálov!
    Zdroj:
    Buďte s ročným obdobím jedna ruka a snažte sa spracovávať ovocie v dobe, kedy je čerstvé a jeho chuť tým pádom najlepšia. Ovocie, ktoré vám zostane, zamrazte a využite ho na zdobenie cupcakes i mimo sezónu.
  •  Viete, ako naplniť zdobiace vrecko bez zašpinenia? Jednoducho postavte vrecko (trubičkou dolu) do dostatočne vysokého pohára, vyčnievajúcu časť prehnite smerom von a začnite plniť. Už žiadne zašpinené ruky od krému!
  •  Pamätajte si, že všetky ingrediencie pre pečenie a prípravu krému musia mať rovnakú teplotu. Jednou z mála výnimiek je smotana na šľahanie, ktorá musí byť vždy dobre vychladnutá, aby ste ju našľahali do požadovanej konzistencie.
  •  Zapojte do pečenia aj svoje deti! A keď budú mať svoje vlastné náčinie, budú piecť s o to väčšou chuťou. Pre inšpiráciu sa poohliadnite po špecializovaných cukrárskych predajniach.
  • Ak chcete experimentovať s farbením, skúste vsadiť na gélové farbivo. Z ponúkanej palety farieb si vyberie každý. Ich farebnosť je navyše veľmi vysoká, takže vám bude k docieleniu krásnej a plnej farby krému alebo korpusu stačiť naozaj malé množstvo.
Napísané: 30.03.2015
Zdroj text: Hera

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Brusnica prava bylinka dreamstime.com
Súťaž: Zdravé brusnice v jedálničku
Zaraďte do svojho jedálneho lístka brusnice spolu s nami! Brusnice obsahujú veľké množstvo antioxidantov, sú...
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...