Pridať recept

Tipy a triky od cukrára. Vitajte medzi cukrárskou elitu!

S našimi tipmi bude upiecť a vyparádiť vaše cupcaky úplná hračka! Pusťte sa s Herou do toho a uvidíte, že výsledok potom bude porovnateľný s prácou profesionálnych cukrárov. Chce to len poznať pár trikov,  mať  správne náčinie a razom sa z prípravy cupcakes stane zaujímavá a kreatívna práca.

 

Nechajte ho vychladnúť

Pred zdobením nechajte korpusy cupcakes úplne vychladnúť. Ak by boli ešte vlážne, krém by sa začal rozpúšťať a nedržal by na cupcaku tvar.

Chladiaca mriežka

Chladiaca mriežka je maličkosť, ktorá sa vám ale určite vyplatí http://www.peceniehrou.sk/sk/produkty/pme-mriezka-51x37cm-1ks/. Je to trik, ktorý robí skutočné divy! Akýkoľvek korpus bude vďaka nej chladnúť postupne a para sa nebude zrážať v spodnej časti korpusu.

fotogaléria
Tipy a triky od cukrára. Vitajte medzi cukrárskou elitu!
Zdroj:
Kliešte na zmrzlinu

Nedarí sa vám košíčky naplniť rovnakou dávkou cesta? Zaobstarajte si dávkovacie kliešte na zmrzlinu. Kúpite ich v niekoľkých rozmeroch a každý váš košíček bude jeden ako druhý.

Miešajte rýchlo

Pri príprave korpusov postupujte rýchlo a miešajte len tak dlho, ako je to k spojeniu všetkých ingrediencií nevyhnutné. Do cesta by ste nemali „vmiešať“ príliš veľa vzduchu. Len tak bude držať korpus správny tvar a konzistenciu.

Teplotou 170 °C  nič nepokazíte

Jedna univerzálna rada pre pečenie korpusov - priemerná teplota, ktorou nič nepokazíte, je       170 °C. Občas sa jednoducho môže stať, že sa vám z pamäte niektoré údaje vykotúľajú …

Doba pečenia

To isté platí i pre dobu pečenia. Pokiaľ sa vám recept „nejako nezdá“, môžete si dobu pečenia odvodiť od univerzálneho pravidla -  pri košíčkoch štandardnej veľkosti približne 20 minút, pri mini košíčkoch potom znížte čas pečenia na 10 minút.

Spýtajte sa na špajle

Ak si nie ste úplne istí, či je korpus dostatočne upečený, skúste test so špajľou. Pokiaľ po zapichnutí do cesta vyjde suchá, je hotovo. Všeobecne potom platí, že je vždy lepšie piecť o minútu kratšie, než o minútu dlhšie.

Napísané: 30.03.2015
Zdroj text: Hera

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
testujem
Návrat k tradíciám? Naši predkovia mali zdravé Vianoce.
Počas celého roka sa nám darí krotiť kilá. Až kým neprídu Vianoce. Sviatky sa v našej kultúre tradične...
Prekvapte priateľov najlepším cupcakom. Tipy a triky od cukrárov
Čo priniesť na oslavu priateľom? Tým najlepším cupcakes! Cupcakes, malé a vynikajúce tortičky, ktoré...
Krehke rezy
Súťaž o sladké balíčky džemov
Magazín Diva.sk a ovocné džemy Schwartau pre vás pripravili súťaž o chutné džemy špičkovej kvality...
Letné džemovanie sa začína
S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...