Pridať recept

Tipy a triky od cukrára. Vitajte medzi cukrárskou elitu!

S našimi tipmi bude upiecť a vyparádiť vaše cupcaky úplná hračka! Pusťte sa s Herou do toho a uvidíte, že výsledok potom bude porovnateľný s prácou profesionálnych cukrárov. Chce to len poznať pár trikov,  mať  správne náčinie a razom sa z prípravy cupcakes stane zaujímavá a kreatívna práca.

 

Nechajte ho vychladnúť

Pred zdobením nechajte korpusy cupcakes úplne vychladnúť. Ak by boli ešte vlážne, krém by sa začal rozpúšťať a nedržal by na cupcaku tvar.

Chladiaca mriežka

Chladiaca mriežka je maličkosť, ktorá sa vám ale určite vyplatí http://www.peceniehrou.sk/sk/produkty/pme-mriezka-51x37cm-1ks/. Je to trik, ktorý robí skutočné divy! Akýkoľvek korpus bude vďaka nej chladnúť postupne a para sa nebude zrážať v spodnej časti korpusu.

fotogaléria
Tipy a triky od cukrára. Vitajte medzi cukrárskou elitu!
Zdroj:
Kliešte na zmrzlinu

Nedarí sa vám košíčky naplniť rovnakou dávkou cesta? Zaobstarajte si dávkovacie kliešte na zmrzlinu. Kúpite ich v niekoľkých rozmeroch a každý váš košíček bude jeden ako druhý.

Miešajte rýchlo

Pri príprave korpusov postupujte rýchlo a miešajte len tak dlho, ako je to k spojeniu všetkých ingrediencií nevyhnutné. Do cesta by ste nemali „vmiešať“ príliš veľa vzduchu. Len tak bude držať korpus správny tvar a konzistenciu.

Teplotou 170 °C  nič nepokazíte

Jedna univerzálna rada pre pečenie korpusov - priemerná teplota, ktorou nič nepokazíte, je       170 °C. Občas sa jednoducho môže stať, že sa vám z pamäte niektoré údaje vykotúľajú …

Doba pečenia

To isté platí i pre dobu pečenia. Pokiaľ sa vám recept „nejako nezdá“, môžete si dobu pečenia odvodiť od univerzálneho pravidla -  pri košíčkoch štandardnej veľkosti približne 20 minút, pri mini košíčkoch potom znížte čas pečenia na 10 minút.

Spýtajte sa na špajle

Ak si nie ste úplne istí, či je korpus dostatočne upečený, skúste test so špajľou. Pokiaľ po zapichnutí do cesta vyjde suchá, je hotovo. Všeobecne potom platí, že je vždy lepšie piecť o minútu kratšie, než o minútu dlhšie.

Napísané: 30.03.2015
Zdroj text: Hera

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Brusnica prava bylinka dreamstime.com
Súťaž: Zdravé brusnice v jedálničku
Zaraďte do svojho jedálneho lístka brusnice spolu s nami! Brusnice obsahujú veľké množstvo antioxidantov, sú...
Zmrzlina so sušienkami
Podľahnite chuti domácej zmrzliny!
Vonku je už teplo, leto klope na dvere a v takýchto horúcich dňoch padne vhod ľadové osvieženie v podobe...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
Bryndzová nátierka s cibuľou a paprikou
Paprika
Paprika je zelenina, ktorá pochádza zo strednej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Po tom, čo sa...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...