Pridať recept

Hokkaido tekvica v akcii. Hlavné jedlo a nátierka jednou ranou

K tejto polievke netreba dodať nič viac, len že je výborná. Jednoduchý recept, počas ktorého prípravy pripravíte aj hlavné jedlo a nátierku :) Chápem, že tekvicových polievok má každá domácnosť v zásobe viac. U nás je obľúbený redší „shot“, teda horúca a mierne pikantná redšia tekvicová polievka, kde s oranžovou tekvicou mixujem čili, kajenskú papriku či zázvor a servíruje sa do vysokých hrubých pohárov bez lyžičky a slamky. Na úvod párty, po návrate z chladnej prechádzky, na rýchle zahriatie. Husté polievky z tekvice sa môžu jesť aj studené, vymixované s ľadom ako i teplé ako hlavné jedlo alebo omáčka. Robievam polievku z pečenej papriky a paradajok a cesnaku a teraz sme mali  doma viac tekvice  a bolo ju treba zjesť. Takže nám stačí pripraviť si plech s papierom na pečenie, vyhriata rúra na 180 – 200 C° a hladné brucho :) Hustá polievka z pečenej tekvice Ostatné ingrediencie: Kilo maslovej tekvice alebo hokkaido za hrsť tekvicových jadierok soľ, voda biele korenie Postup: Na papier na pečenie si poukladáme pokrájanú tekvicu, snažíme sa krájať na rovnaké časti, aby sa nám rovnako rýchlo upiekla. Na plech rovnako pridáme aj vnútro tekvice - teda jadierka s jaderníkovou „pavučinkou“. V jadierkach je olej, ktorý nám polievku obohatí. Upozorňujem len, že na vymixovanie aj upečených jadierok bude treba výkonný mixér, inak v zmesi zostanú malé kúsočky šupky, ktoré nie sú chuťovo nijako príjemné. Poukladanú tekvicu pečieme v rúre bez soli alebo len jemne posolenú. Vyberieme po upečení z rúry a hneď mixujeme aj s jadierkami do hustej hladkej kaše. Pridáme soľ, rozriedime vodou (nemusíme) a dochutíme bielym korením. Vrch polievky ozdobíme ošúpanými jadierkami a najemno nasekanou vňaťou a tekvicovým olejom. Tip: z upečenej hmoty môžete spraviť úžasnú nátierku. Tekvicu necháte vychladnúť, roztlačíte vidličkou, pridáte panenský kokosový tuk, vymixovanú pečenú papriku alebo sušené paradajky a bylinky. Skúste na hrianky :)  \r\nHenrieta Pe\u0161kovi\u010dov\u00e1\u00a0(40r)lektorka varenia, propag\u00e1torka zdrav\u00e9ho \u017eivotn\u00e9ho \u0161t\u00fdlu a radosti z bytia\r\nviac info o Henriete\r\nHenrietine recepty\r\n"}},"style":"auto; auto; block"}-->
fotogaléria
Hokkaido tekvica v akcii. Hlavné jedlo a nátierka jednou ranou
Zdroj:
Henrieta Peskovicova 2012
fotogaléria
Henrieta Peskovicova 2012
Zdroj:

Henrieta Peškovičová (40r)
lektorka varenia, propagátorka zdravého životného štýlu a radosti z bytia

Napísané: 05.05.2015
Zdroj text: Henrieta Peškovičová

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom I.
Plne vybavená kuchyňa na kolesách, v ktorej si pripravíte chutné a zdravé jedlá, čoskoro zavíta na východné...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...