Pridať recept

Hokkaido tekvica v akcii. Hlavné jedlo a nátierka jednou ranou

K tejto polievke netreba dodať nič viac, len že je výborná. Jednoduchý recept, počas ktorého prípravy pripravíte aj hlavné jedlo a nátierku :) Chápem, že tekvicových polievok má každá domácnosť v zásobe viac. U nás je obľúbený redší „shot“, teda horúca a mierne pikantná redšia tekvicová polievka, kde s oranžovou tekvicou mixujem čili, kajenskú papriku či zázvor a servíruje sa do vysokých hrubých pohárov bez lyžičky a slamky. Na úvod párty, po návrate z chladnej prechádzky, na rýchle zahriatie. Husté polievky z tekvice sa môžu jesť aj studené, vymixované s ľadom ako i teplé ako hlavné jedlo alebo omáčka. Robievam polievku z pečenej papriky a paradajok a cesnaku a teraz sme mali  doma viac tekvice  a bolo ju treba zjesť. Takže nám stačí pripraviť si plech s papierom na pečenie, vyhriata rúra na 180 – 200 C° a hladné brucho :) Hustá polievka z pečenej tekvice Ostatné ingrediencie: Kilo maslovej tekvice alebo hokkaido za hrsť tekvicových jadierok soľ, voda biele korenie Postup: Na papier na pečenie si poukladáme pokrájanú tekvicu, snažíme sa krájať na rovnaké časti, aby sa nám rovnako rýchlo upiekla. Na plech rovnako pridáme aj vnútro tekvice - teda jadierka s jaderníkovou „pavučinkou“. V jadierkach je olej, ktorý nám polievku obohatí. Upozorňujem len, že na vymixovanie aj upečených jadierok bude treba výkonný mixér, inak v zmesi zostanú malé kúsočky šupky, ktoré nie sú chuťovo nijako príjemné. Poukladanú tekvicu pečieme v rúre bez soli alebo len jemne posolenú. Vyberieme po upečení z rúry a hneď mixujeme aj s jadierkami do hustej hladkej kaše. Pridáme soľ, rozriedime vodou (nemusíme) a dochutíme bielym korením. Vrch polievky ozdobíme ošúpanými jadierkami a najemno nasekanou vňaťou a tekvicovým olejom. Tip: z upečenej hmoty môžete spraviť úžasnú nátierku. Tekvicu necháte vychladnúť, roztlačíte vidličkou, pridáte panenský kokosový tuk, vymixovanú pečenú papriku alebo sušené paradajky a bylinky. Skúste na hrianky :)  \r\nHenrieta Pe\u0161kovi\u010dov\u00e1\u00a0(40r)lektorka varenia, propag\u00e1torka zdrav\u00e9ho \u017eivotn\u00e9ho \u0161t\u00fdlu a radosti z bytia\r\nviac info o Henriete\r\nHenrietine recepty\r\n"}},"style":"auto; auto; block"}-->
fotogaléria
Hokkaido tekvica v akcii. Hlavné jedlo a nátierka jednou ranou
Zdroj:
Henrieta Peskovicova 2012
fotogaléria
Henrieta Peskovicova 2012
Zdroj:

Henrieta Peškovičová (40r)
lektorka varenia, propagátorka zdravého životného štýlu a radosti z bytia

Napísané: 05.05.2015
Zdroj text: Henrieta Peškovičová

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...