Pridať recept

Letné džemovanie sa začína

Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.

Ovocie z vlastnej záhradky, cukor podľa vlastnej chuti, kombináciám ovocia a korenín sa medze nekladú. To je základ pre ten najlepší domáci džem. Vďaka príprave vlastného džemu vždy presne viete, čo sa v každom zaváracom pohári nachádza a čo svojej rodine prinesiete na stôl. So želírovacími prípravkami Dr.Oetker sa navyše nemusíte obávať, že sa niečo nepodarí a vynaložená snaha vyjde na zmar. 

To najlepšie v každej lyžičke

Marhuľový džem s mangom, slivkovo-hrušková omáčka, ríbezľové želé s rebarborou. Nielen tradičné chute, ale aj originálne kombinácie môžu ľahko oživiť váš jedálniček. Nemusíte ich namáhavo hľadať na pultoch obchodov. Pripravte si ich pohodlne vo vlastnej kuchyni. A navyše budete presne vedieť, z čoho je doma pripravený džem uvarený. Prekážkou nemôže byť ani to, že so želírovaním nemáte veľké skúsenosti. Aby sa vám všetko vydarilo podľa predstáv, siahnite po želírovacích prípravkoch Dr.Oetker.

fotogaléria
Letné džemovanie sa začína
Zdroj:

Tradičné zaváranie netradične

So želírovacími prípravkami od Dr.Oetker to pôjde ako po masle

Aby vám išlo zaváranie od ruky, siahnite po tých správnych prípravkoch na želírovanie. Látka, ktorá je základom želírovania, sa nazýva pektín. Nachádza sa v každom ovocí, ale nie v rovnakom množstve. Pri ovocí si musíte všímať to, či je kyslejšie, alebo sladšie (prípadne menej alebo viac zrelé). Ak sa chystáte želírovať kyslejšie ovocie, pridajte k nemu želírovací prípravok Dr.Oetker Gelfix 1:1. Naopak pri zrelom a veľmi sladkom ovocí zvoľte prípravok Dr.Oetker Gelfix Klasik 3:1. Tieto prípravky zintenzívnia chuť ovocia a skrátia dobu prípravy samotného džemu. Vďaka tomu, že sa ovocie bude variť kratšie, ostane v ňom zachovaných väčšie množstvo živín a vitamínov. Ak by sa vám zdalo, že džem ešte nie je dostatočne tuhý, pridajte do neho ešte 1 – 2 kávové lyžičky kyseliny citrónovej od Dr.Oetker. Tá vám pomôže dosiahnuť tú správnu konzistenciu.

Praktická rada navyše

Pred naplnením domáceho džemu do pohárov je potrebné z hotového džemu pozberať penu. Táto pena, ktorá vznikne pri varení džemu, môže vzhľadom na bublinky vzduchu poškodiť vzhľad a trvanlivosť zaváraniny.

Viac inšpirácií nájdete aj na stránke www.zavaranie.sk.

Napísané: 26.05.2015
Zdroj text: Dr.Oetker

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
31.5.2015 20:10 | |
+0 -0
už nevarím džemíky, nemám z čoho, ale mám ešte rôzne druhy, a netypické 3:)
Podobné články
Strava stredomorska urban
Stredomorská strava naozaj skvalitňuje život!
Nový výskum potvrdil priaznivý vplyv tzv. stredomorskej stravy na fyzické a duševné zdravie. Oznámila to...
Vianocna obletka predjedlo
EXTRA: Tradičné recepty na Štedrú večeru!
Možno sa vám to už zdá otrepané, no Vianoce nemožno označiť inak ako za najkrajší deň v roku. Pri spoločne...
testujem
Návrat k tradíciám? Naši predkovia mali zdravé Vianoce.
Počas celého roka sa nám darí krotiť kilá. Až kým neprídu Vianoce. Sviatky sa v našej kultúre tradične...
Krehke rezy
Súťaž o sladké balíčky džemov
Magazín Diva.sk a ovocné džemy Schwartau pre vás pripravili súťaž o chutné džemy špičkovej kvality...
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...