Pridať recept

Uchovajte si vône a chute leta v pohároch a fľašiach

Čas voňavých byliniek a čerstvého ovocia je tu! Ak aj vy patríte k milovníkom domácich pochúťok zo šťavnatých plodov, byliniek a dokonca kvetov, určite už teraz vymýšľate čo zaujímavé a nové tento rok z darov prírody uvaríte. Možností sa ponúka viacero.

Čo tak pripraviť si nefalšovaný domáci sirup a poctivý ovocný džem? Jedná sa o osvedčené pochúťky, ktoré si môžete podľa fantázie ozvláštniť a navyše majú v kuchyni veľa možností použitia. Sirupy sú vhodné predovšetkým na riedenie vodou, dobrú službu však urobia aj ako chutný preliv na palacinky, zmrzlinu, alebo ovocný pohár. Rovnako tak aj domáci džem. Využijete ho nielen ako nátierku na pečivo, ale aj pri varení a príprave dezertov.

Špeciálny Korunný cukor uľahčí a skvalitní varenie džemu i sirupu

Kráľovnou domácich džemov a sirupov sa teraz môžete stať aj bez predchádzajúcich skúsenosti a dokonca i bez vlastnej záhradky. Pomôžu vám v tom špeciálne druhy Korunných cukrov z dielne Slovenských cukrovarov. Už nikdy nebudete musieť behať okolo regálov a prácne zháňať jednotlivé prísady. Všetko teraz nájdete v jednom balení. Potrebné množstvo cukru, správny podiel kyseliny citrónovej a prírodných pektínov. Na obale je tiež uvedený presný postup varenia, ktorý je veľmi jednoduchý. Stačí už len vybrať čerstvé ovocie, či bylinky podľa vlastnej chuti.

  • Korunný cukor na prípravu sirupu z kvetov bazy a byliniek je unikátny produkt s prírodným zložením. V praktickom kilogramovom balení je namiešaný presný pomer ingrediencií potrebných k príprave perfektného bylinkového a bazového sirupu. Výhodou špeciálneho Korunného cukru je, že výsledný sirup sa vyznačuje vyváženou chuťou a ideálnou konzistenciou, teda nebude ani príliš riedky a ani príliš hustý.
  • Korunný  cukor na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia je výborným pomocníkom pri príprave rozličných ovocných sirupov. Zabezpečí, že sirup bude mať bohatú a plnú chuť bez použitia konzervačných látok, farbív alebo aróm. Vďaka šetrnému spôsobu varenia si výsledný produkt zachováva prirodzenú farbu ovocia a bohatstvo vitamínov. Praktické balenie obsahuje aj užitočný potravinársky enzým – pektinázu, ktorá bráni príliš silnému želírovaniu zmesi
  • Korunný cukor želírovací 2:1 je skvelým pomocníkom pri domácej príprave džemu. Spotrebiteľ má v jednom balení tohto produktu všetko potrebné na prípravu perfektného džemu. Korunný cukor želírovací zaručí, že džem bude dostatočne zakonzervovaný bez použitia chémie, len vďaka cukru a kyseline citrónovej. Pomer 2 diely cukru a jeden diel ovocia je ideálny pre vydarený a chutný džem. Krátke varenie zase zabezpečí uchovanie cenných látok obsiahnutých v ovocí.

RECEPTY

Jahodový džem s vanilkou

Potrebujeme

  • 1 kg jahôd (malých až stredne veľkých)
  • 500 g Korunného cukru želírovacieho 2:1
  • 0,1 l vody
  • 1 veľký vanilkový struk

Postup na prípravu

Mätový sirup – Mojito

fotogaléria
Uchovajte si vône a chute leta v pohároch a fľašiach
Zdroj:

Potrebujeme

  • 1 veľký zväzok mäty
  • 1 kg Korunného cukru na prípravu sirupu z kvetov bazy a byliniek
  • ¾ l vody

Postup na prípravu

Lahodný jahodový/malinový sirup

Potrebujeme:

  • 1 kg jahôd (alebo malín)
  • ½ l vody
  • 1 kg Korunného cukru na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia

Postup:

Jahody umyjeme, dáme do hrnca s vodou a necháme 5-10 minút povariť. Vychladnutú jahodovú hmotu zmiešame s cukrom na prípravu sirupu a necháme cez noc v chlade. Šťavu vylisujeme a precedíme cez jemné sitko alebo plátno. Sirup uvedieme do varu, necháme 3 minúty variť, nalejeme do sterilných fliaš, dobre uzavrieme a necháme v chlade. Riedime v pomere 1:6 (1 diel sirupu na 6 dielov vody). Po otvorení skladujeme v chladničke a rýchlo spotrebujeme.

Napísané: 02.06.2015
Zdroj text: PR

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
umyvacka riadu somat
Súťaž: Vyhrajte celoročné umývanie so Somatom!
Umývačka riadu je v dnešnej dobe neodeliteľnou súčastou mnohých domácností. Dobruchut.sk a Henkel pre vás...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Team skoly
Unikátna ŠKOLA VARENIA v nákupnom centre
RADOSŤ VARIŤ – nový kulinársky projekt v Polus City Cente. Škola varenia v Polus City Center má názov...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...