Pridať recept

Leto plné chutí s tuniakom

Calvo prináša ľahké zdravé recepty s tuniakom vhodné nielen pre horúce dni. Leto je obľúbeným obdobím fanúšikov zdravého životného štýlu aj gurmánov a šéfkuchárov. Čerstvá zelenina a voňavé bylinky sú v tomto ročnom období jednoducho dostupné a priamo nabádajú k príprave zdravých jedál a objavovaniu nových chuťových kombinácií.

Pre naše zdravie a kondíciu je kľúčová aj kvalita potravín. Ľudský organizmus sa nenechá len tak ľahko oklamať mysľou, ktorá sa ho snaží často zmiasť nezdravými alebo nekvalitnými potravinami. Recepty s tuniakom Calvo boli zostavené tak, aby obsahovali zdravé tuky a bielkoviny, ktoré organizmu v našich krajoch často chýbajú. Recepty pozostávajú z čerstvej zeleniny plnej vitamínov a minerálnych látok. Náročnejších stravníkov určite zaujme koláč s tuniakom zo špaldovej múky, ktorý zaručene zasýti a zároveň predstavuje ideálnu voľbu na letné výlety. Dostaňte z tohtoročného leta maximum a nabite organizmus vitamínmi, minerálmi a potrebnými omega-3 mastnými kyselinami.

Avokádo plnené tuniakom

 

Ingrediencie (pre 2 osoby):

  • 4 zrelé avokáda
  • 2 plechovky tuniaka Calvo v olivovom oleji 80 g
  • 1 väčšia paradajka
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • hrsť nasekaného koriandra
  • 1 citrón
  • soľ a korenie
  • cherry paradajky a koriandrová alebo petržlenová vňať na ozdobu

Postup na prípravu 

Cuketové rezance s tuniakom

fotogaléria
Leto plné chutí s tuniakom
Zdroj:

Ingrediencie (pre 2 osoby):

  • 1 filé z tuniaka Calvo v skle
  • 2 menšie mladé cukety
  • 2 hrste slnečnicových semienok
  • 2 až 3 strúčiky cesnaku
  • 6 cherry paradajok
  • 2 hrste čerstvej bazalky
  • soľ, korenie a olivový olej

 Čas prípravy: 25 minút

Postup na prípravu 

Koláč s tuniakom

fotogaléria
Leto plné chutí s tuniakom
Zdroj:

Ingrediencie (2 osoby):

Cesto:

  • 250 g špaldovej múky
  • 1 vajce
  • 125 g masla
  • hrsť čerstvého oregana
  • 25 ml studenej vody
  • soľ

Náplň:

  • 1 balenie tuniaka Calvo v olivovom oleji alebo s oreganom 3 x 80 g
  • hrsť vykôstkovaných čiernych olív
  • 100 g syra feta alebo syra balkánskeho typu nakrájaného na kúsky
  • 5 cherry paradajok rozkrojených na polovice
  • ½ stredne veľkého póru nakrájaného na kolieska
  • hrsť čerstvého oregana
  • 2 vajcia

 Čas prípravy: 60 minút

Postup na prípravu

Ďalšie recepty s tuniakom

Napísané: 22.07.2015
Zdroj text: PR

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...