Pridať recept

Leto plné chutí s tuniakom

Calvo prináša ľahké zdravé recepty s tuniakom vhodné nielen pre horúce dni. Leto je obľúbeným obdobím fanúšikov zdravého životného štýlu aj gurmánov a šéfkuchárov. Čerstvá zelenina a voňavé bylinky sú v tomto ročnom období jednoducho dostupné a priamo nabádajú k príprave zdravých jedál a objavovaniu nových chuťových kombinácií.

Pre naše zdravie a kondíciu je kľúčová aj kvalita potravín. Ľudský organizmus sa nenechá len tak ľahko oklamať mysľou, ktorá sa ho snaží často zmiasť nezdravými alebo nekvalitnými potravinami. Recepty s tuniakom Calvo boli zostavené tak, aby obsahovali zdravé tuky a bielkoviny, ktoré organizmu v našich krajoch často chýbajú. Recepty pozostávajú z čerstvej zeleniny plnej vitamínov a minerálnych látok. Náročnejších stravníkov určite zaujme koláč s tuniakom zo špaldovej múky, ktorý zaručene zasýti a zároveň predstavuje ideálnu voľbu na letné výlety. Dostaňte z tohtoročného leta maximum a nabite organizmus vitamínmi, minerálmi a potrebnými omega-3 mastnými kyselinami.

Avokádo plnené tuniakom

 

Ingrediencie (pre 2 osoby):

  • 4 zrelé avokáda
  • 2 plechovky tuniaka Calvo v olivovom oleji 80 g
  • 1 väčšia paradajka
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • hrsť nasekaného koriandra
  • 1 citrón
  • soľ a korenie
  • cherry paradajky a koriandrová alebo petržlenová vňať na ozdobu

Postup na prípravu 

Cuketové rezance s tuniakom

fotogaléria
Leto plné chutí s tuniakom
Zdroj:

Ingrediencie (pre 2 osoby):

  • 1 filé z tuniaka Calvo v skle
  • 2 menšie mladé cukety
  • 2 hrste slnečnicových semienok
  • 2 až 3 strúčiky cesnaku
  • 6 cherry paradajok
  • 2 hrste čerstvej bazalky
  • soľ, korenie a olivový olej

 Čas prípravy: 25 minút

Postup na prípravu 

Koláč s tuniakom

fotogaléria
Leto plné chutí s tuniakom
Zdroj:

Ingrediencie (2 osoby):

Cesto:

  • 250 g špaldovej múky
  • 1 vajce
  • 125 g masla
  • hrsť čerstvého oregana
  • 25 ml studenej vody
  • soľ

Náplň:

  • 1 balenie tuniaka Calvo v olivovom oleji alebo s oreganom 3 x 80 g
  • hrsť vykôstkovaných čiernych olív
  • 100 g syra feta alebo syra balkánskeho typu nakrájaného na kúsky
  • 5 cherry paradajok rozkrojených na polovice
  • ½ stredne veľkého póru nakrájaného na kolieska
  • hrsť čerstvého oregana
  • 2 vajcia

 Čas prípravy: 60 minút

Postup na prípravu

Ďalšie recepty s tuniakom

Napísané: 22.07.2015
Zdroj text: PR

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Recepty z vlastnej záhradky
Zo záhrady do kuchyne je plnofarebná, veľmi pekne upravená kniha pre všetkých, ktorý chcú mať stále čerstvé...
Mandľové mlieko
Mandľové mlieko
Mandľové mlieko je zdravou náhradou kravského mlieka. Na rozdiel od sójového mlieka nemá negatívny vplyv...
Brusnica prava bylinka dreamstime.com
Súťaž: Zdravé brusnice v jedálničku
Zaraďte do svojho jedálneho lístka brusnice spolu s nami! Brusnice obsahujú veľké množstvo antioxidantov, sú...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...