Pridať recept

Leto plné chutí s tuniakom

Calvo prináša ľahké zdravé recepty s tuniakom vhodné nielen pre horúce dni. Leto je obľúbeným obdobím fanúšikov zdravého životného štýlu aj gurmánov a šéfkuchárov. Čerstvá zelenina a voňavé bylinky sú v tomto ročnom období jednoducho dostupné a priamo nabádajú k príprave zdravých jedál a objavovaniu nových chuťových kombinácií.

Pre naše zdravie a kondíciu je kľúčová aj kvalita potravín. Ľudský organizmus sa nenechá len tak ľahko oklamať mysľou, ktorá sa ho snaží často zmiasť nezdravými alebo nekvalitnými potravinami. Recepty s tuniakom Calvo boli zostavené tak, aby obsahovali zdravé tuky a bielkoviny, ktoré organizmu v našich krajoch často chýbajú. Recepty pozostávajú z čerstvej zeleniny plnej vitamínov a minerálnych látok. Náročnejších stravníkov určite zaujme koláč s tuniakom zo špaldovej múky, ktorý zaručene zasýti a zároveň predstavuje ideálnu voľbu na letné výlety. Dostaňte z tohtoročného leta maximum a nabite organizmus vitamínmi, minerálmi a potrebnými omega-3 mastnými kyselinami.

Avokádo plnené tuniakom

 

Ingrediencie (pre 2 osoby):

  • 4 zrelé avokáda
  • 2 plechovky tuniaka Calvo v olivovom oleji 80 g
  • 1 väčšia paradajka
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • hrsť nasekaného koriandra
  • 1 citrón
  • soľ a korenie
  • cherry paradajky a koriandrová alebo petržlenová vňať na ozdobu

Postup na prípravu 

Cuketové rezance s tuniakom

fotogaléria
Leto plné chutí s tuniakom
Zdroj:

Ingrediencie (pre 2 osoby):

  • 1 filé z tuniaka Calvo v skle
  • 2 menšie mladé cukety
  • 2 hrste slnečnicových semienok
  • 2 až 3 strúčiky cesnaku
  • 6 cherry paradajok
  • 2 hrste čerstvej bazalky
  • soľ, korenie a olivový olej

 Čas prípravy: 25 minút

Postup na prípravu 

Koláč s tuniakom

fotogaléria
Leto plné chutí s tuniakom
Zdroj:

Ingrediencie (2 osoby):

Cesto:

  • 250 g špaldovej múky
  • 1 vajce
  • 125 g masla
  • hrsť čerstvého oregana
  • 25 ml studenej vody
  • soľ

Náplň:

  • 1 balenie tuniaka Calvo v olivovom oleji alebo s oreganom 3 x 80 g
  • hrsť vykôstkovaných čiernych olív
  • 100 g syra feta alebo syra balkánskeho typu nakrájaného na kúsky
  • 5 cherry paradajok rozkrojených na polovice
  • ½ stredne veľkého póru nakrájaného na kolieska
  • hrsť čerstvého oregana
  • 2 vajcia

 Čas prípravy: 60 minút

Postup na prípravu

Ďalšie recepty s tuniakom

Napísané: 22.07.2015
Zdroj text: PR

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom I.
Plne vybavená kuchyňa na kolesách, v ktorej si pripravíte chutné a zdravé jedlá, čoskoro zavíta na východné...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...