Pridať recept

Súťaž: Krištáľovo čistá kuchyňa rovno od podlahy!

Kuchyňa je bezpochyby miestnosťou, kde nám na čistote záleží snáď najviac. Príprava jedla v zle upratanom prostredí by sa totiž mohla podpísať aj na našom zdraví. Čistá kuchyňa je najmocnejšou zbraňou proti mikróbom, ktoré môžu spôsobovať nežiaduce ochorenia alebo alergie. Viete ako sa proti zlým baktériám chrániť a zbaviť sa ich?

 

Čistá podlaha je základ!

Podlaha je miesto, ktoré sa v domácnosti upratuje najčastejšie. Často sa predsa stáva, že pri varení alebo jedení nám padajú z kuchynskej linky a stola omrvinky z jedla alebo sa nám niečo vyleje. Ak ste navyše jedna z pol milióna domácnosti na Slovensku, ktorá vlastní domáceho miláčika, umývanie podlahy je pre vás každodennou povinnosťou, na ktorú by ste nemali zabúdať. Špina od jedla a domácich miláčikov je živnou pôdou pre baktérie. Práve preto potrebuje každý majiteľ bytu spoľahlivého pomocníka, ktorý mu zaručí dezinfekciu a čistotu nie len podlahy, ale aj všetkých umývateľných povrchov. Savo Na podlahy bez chlóru spoľahlivo dezinfikuje, rýchlo a účinne odstraňuje mastnotu a zaschnutú špinu, na pozore pred ním sa musia mať baktérie, prach aj alergény. A to všetko bez výrazného chlórového zápachu. Váš domov bude vďaka prípravku Savo voňať čistotou!

Preč s mastnotou v mikrovlnke a na peci

Trápi vás množstvo pripálenej mastnoty vo vašej mikrovlnnej rúre? Netreba zabúdať na to, že nečistota, ktorá sa v nej ukrýva môže spôsobiť okrem chybičiek krásy aj nepríjemné zdravotné problémy.  Zbaviť sa mastnoty chce občas až nadľudské úsilie, pretože sa špina zažrala hlboko do spotrebiča. Nesmieme zabúdať na pravidelné čistenie a dezinfekciu. Určite viete, aký obrovský problém vznikne, ak zabudnete vyčistiť sporák alebo mikrovlnú rúru. Zbaviť sa špiny a mastnoty chce potom veľa energie a ten správny dezinfekčný a čistiaci prípravok.

Súťaž

„Každá z nás, ktorá rada vo svojej kuchyni vyvára a vypeká vie, že vyčistiť a upratať kuchyňu po gastronomických chvíľkach ja často viac ako náročné. Aké miesto v kuchyni robí pri upratovaní najviac problémov vám? Podeľte sa so svojimi upratovacími strasťam v diskusii pod článkomi a traja z vás môžu vyhrať balíček čistiacich prípravkov Savo."  Výhercov vyžrebujeme 30.11.2015 a budeme kontaktovať mailom.

fotogaléria
Súťaž: Krištáľovo čistá kuchyňa rovno od podlahy!
Zdroj:

Neumývajte baktériami!

Nasledujúce údaje nebudú pre kuchárky a domáce gazdinky, ktoré úpenlivo dbajú o čistotu žiadnym prekvapením. Špongia, ktorou umývate riad, a o ktorých si myslíte, že sú čisté, obsahujú až 200 000-krát viac baktérii, ako doska na toalete. Namiesto očistenia tak môžeme riad síce umyť až sa bude ligotať, ale aj odovzdať naň zopár baktérií. Preto nezabúdajte ukladať hubku na suché miesto a nie hádzať ju do drezu a taktiež ju v pravidelných intervaloch vymieňajte. Môžete tak zabrániť vážnym zdravotným problémom. 

Napísané: 23.11.2015
Zdroj text: PR

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sylweliee
30.11.2015 18:02 | |
+0 -0
Najväčší problém? Sporák :)
dorisa
30.11.2015 13:56 | |
+1 -0
aj ja mam najviac zašpinené za šporákom, kachlickyy, robievam velmi casto minutky a tak je to rýchlo zašpinené, Mám aj odmasťovače, ale si k tomu radeniu treba najsť čas a to,,, nie je vzdy na riadenie chuť. Tiež za šporákom a vedľa umývačky je to dosť zašpinené. Digestor mam strieborný a ked riadne drhnem, tak mi aj farba odchadza.
elenkaw
29.11.2015 20:13 | |
+0 -0
Najväčší problém mávam s kachličkami za sporákom. V jednom kuse sú oprskané a mastné. Hlavne v prípade, ak večeru varí muž :)
Podobné články
testujem
Návrat k tradíciám? Naši predkovia mali zdravé Vianoce.
Počas celého roka sa nám darí krotiť kilá. Až kým neprídu Vianoce. Sviatky sa v našej kultúre tradične...
Prekvapte priateľov najlepším cupcakom. Tipy a triky od cukrárov
Čo priniesť na oslavu priateľom? Tým najlepším cupcakes! Cupcakes, malé a vynikajúce tortičky, ktoré...
Krehke rezy
Súťaž o sladké balíčky džemov
Magazín Diva.sk a ovocné džemy Schwartau pre vás pripravili súťaž o chutné džemy špičkovej kvality...
Letné džemovanie sa začína
S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...