Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

 Spomienka na letnú dovolenku v pohári

Keď je vonku mrazivé ráno, zdalo by sa, že smoothie schladí a chutiť nebude. Začať ráno studeným jedlom v žalúdku by nebolo pre zdravie nijako prospešné. Piť smoothie však neznamená piť studený či teplý nápoj. Vymixovaním ingrediencií by ste mali dostať zmes izbovej teploty, aby nielen cez vitamíny, ale aj cez hutnosť naštartovala vaše telo energiou.

Výber ingrediencií nechávam na vás, no v zime by sme sa mali vyhnúť kokosovej vode, zakysaným mliečnym nápojom a melónu, ktoré ochladzujú. Ak máte teplotu, tak práve tieto vám ju pomôžu zraziť. Zima a prechod do zimy a na jar, sú obdobia, ktoré pre telo znamenajú záťaž. Teda pre metabolizmus. Je nevyhnutné popri otužovaní aj do žalúdka doplniť mega živiny ako včelí peľ, prášok alebo klíčky zeleného jačmeňa, chlorellu, rakytník, aróniu a na bielkoviny bohaté jadierka a semiačka napríklad slnečnice, tekvice, pohánky, konope...

Práve počas zimy aj v bežných obchodoch dostať kúpiť dozreté – sladké pomaranče, avokádo, papayu, mango a z toho všetkého sme si spravili smoothie. Sladké a výživné, doplnené o zelený jačmeň. Ovocie je známe obsahom vitamínu C a vlákniny, no v zelenom jačmeni sa okrem iného skrývajú aj vzácne aminokyseliny.  Môžem odporúčať pre dojčiace maminky – denná dávka zeleného jačmeňa podporuje tvorbu materského mlieka. Rovnako ako konopné semienka, tie obsahujú až 30% bielkovín na 100g. Tak sme to do smoothie všetko šupli..:)

Tropické smoothie

Ingrediencie
1 zrelé avokádo, ½ papáje, 1/2manga, 2 Medjool datle, 2 jablká, 1 kelový list (mala som ešte kúsok mrazeného kale), 1 mrazená domáca jahoda, 1 PL zeleného jačmeňa, 1 PL peľu, 3 PL konopných semienok (ak máte naklíčené, tým lepšie), pomarančová šťava

Postup na prípravu

Pokračovanie článku pod reklamou videoreklama

 

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Uhorkové smoothies
7 tipov na ochladzujúce uhorkové smoothie
Uhorka je výborná ochladzujúca zelenina. Práve sa hodí na tieto začínajúce horúce dni. Vonku je už pár dní viac ako 25...
Hráškovo cuketová polievka s brokolicou
Urodilo sa vám veľa hrachu? Spravte si hráškovú polievku
Hrach vraj pochádza z Číny. No ani na Slovensku nie je žiadnym exotom v záhradke, pestuje sa tu už od pradávna...
Smoothie Energia
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Smoothie - ovocné pyré, ktoré chutí každému.. Smoothie sa stalo trendom, Je to fajn, zdravé a z umixovaného pyré sa dá...
kuskus
Ako spraviť dobrý kus-kus a čo k nemu?
Kus-kus je berberské slovo. Istotne ho ešte ručne pripravujú v severských krajinách Afriky, nie je to teda plodina...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...