Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

 Spomienka na letnú dovolenku v pohári

Keď je vonku mrazivé ráno, zdalo by sa, že smoothie schladí a chutiť nebude. Začať ráno studeným jedlom v žalúdku by nebolo pre zdravie nijako prospešné. Piť smoothie však neznamená piť studený či teplý nápoj. Vymixovaním ingrediencií by ste mali dostať zmes izbovej teploty, aby nielen cez vitamíny, ale aj cez hutnosť naštartovala vaše telo energiou.

Výber ingrediencií nechávam na vás, no v zime by sme sa mali vyhnúť kokosovej vode, zakysaným mliečnym nápojom a melónu, ktoré ochladzujú. Ak máte teplotu, tak práve tieto vám ju pomôžu zraziť. Zima a prechod do zimy a na jar, sú obdobia, ktoré pre telo znamenajú záťaž. Teda pre metabolizmus. Je nevyhnutné popri otužovaní aj do žalúdka doplniť mega živiny ako včelí peľ, prášok alebo klíčky zeleného jačmeňa, chlorellu, rakytník, aróniu a na bielkoviny bohaté jadierka a semiačka napríklad slnečnice, tekvice, pohánky, konope...

Práve počas zimy aj v bežných obchodoch dostať kúpiť dozreté – sladké pomaranče, avokádo, papayu, mango a z toho všetkého sme si spravili smoothie. Sladké a výživné, doplnené o zelený jačmeň. Ovocie je známe obsahom vitamínu C a vlákniny, no v zelenom jačmeni sa okrem iného skrývajú aj vzácne aminokyseliny.  Môžem odporúčať pre dojčiace maminky – denná dávka zeleného jačmeňa podporuje tvorbu materského mlieka. Rovnako ako konopné semienka, tie obsahujú až 30% bielkovín na 100g. Tak sme to do smoothie všetko šupli..:)

Tropické smoothie

Ingrediencie
1 zrelé avokádo, ½ papáje, 1/2manga, 2 Medjool datle, 2 jablká, 1 kelový list (mala som ešte kúsok mrazeného kale), 1 mrazená domáca jahoda, 1 PL zeleného jačmeňa, 1 PL peľu, 3 PL konopných semienok (ak máte naklíčené, tým lepšie), pomarančová šťava

Postup na prípravu

Pokračovanie článku pod reklamou videoreklama

 

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
sutaz varime s henrietou
Súťaž: Varíme/rawíme zdravo s Henrietou Peškovičovou
Henrieta Peškovičová je autorka originálnych receptov, propagátorka zdravej výživy a už viac ako rok pre vás varí...
eva uhlik - cviklove rizoto
Navarili/narawili ste zdravo podľa Henriety Peškovičovej
Henrieta Peškovičová je autorka originálnych receptov, propagátorka zdravej výživy a už viac ako rok pre vás varí...
smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Huby máme radi. Často kupujeme hlivu, šampiňóny. Pred časom som si ich aj sama pestovala na chodbe. Záhrada nás prvý...
Uhorkové smoothies
7 tipov na ochladzujúce uhorkové smoothie
Uhorka je výborná ochladzujúca zelenina. Práve sa hodí na tieto začínajúce horúce dni. Vonku je už pár dní viac ako 25...
Hráškovo cuketová polievka s brokolicou
Urodilo sa vám veľa hrachu? Spravte si hráškovú polievku
Hrach vraj pochádza z Číny. No ani na Slovensku nie je žiadnym exotom v záhradke, pestuje sa tu už od pradávna...
Smoothie Energia
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Smoothie - ovocné pyré, ktoré chutí každému.. Smoothie sa stalo trendom, Je to fajn, zdravé a z umixovaného pyré sa dá...
Vybrali sme pre vás
Smoothie Energia
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Smoothie - ovocné pyré, ktoré chutí každému.. Smoothie sa stalo trendom, Je to fajn, zdravé a z umixovaného pyré sa dá...
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :) Pripravuje...
granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Granita je taliansky mrazený dezert z ovocia. Jeho príprava je jednoduchá, pripraviť ju môžte z jahôd, malín, citrónov,...