Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

 Spomienka na letnú dovolenku v pohári

Keď je vonku mrazivé ráno, zdalo by sa, že smoothie schladí a chutiť nebude. Začať ráno studeným jedlom v žalúdku by nebolo pre zdravie nijako prospešné. Piť smoothie však neznamená piť studený či teplý nápoj. Vymixovaním ingrediencií by ste mali dostať zmes izbovej teploty, aby nielen cez vitamíny, ale aj cez hutnosť naštartovala vaše telo energiou.

Výber ingrediencií nechávam na vás, no v zime by sme sa mali vyhnúť kokosovej vode, zakysaným mliečnym nápojom a melónu, ktoré ochladzujú. Ak máte teplotu, tak práve tieto vám ju pomôžu zraziť. Zima a prechod do zimy a na jar, sú obdobia, ktoré pre telo znamenajú záťaž. Teda pre metabolizmus. Je nevyhnutné popri otužovaní aj do žalúdka doplniť mega živiny ako včelí peľ, prášok alebo klíčky zeleného jačmeňa, chlorellu, rakytník, aróniu a na bielkoviny bohaté jadierka a semiačka napríklad slnečnice, tekvice, pohánky, konope...

Práve počas zimy aj v bežných obchodoch dostať kúpiť dozreté – sladké pomaranče, avokádo, papayu, mango a z toho všetkého sme si spravili smoothie. Sladké a výživné, doplnené o zelený jačmeň. Ovocie je známe obsahom vitamínu C a vlákniny, no v zelenom jačmeni sa okrem iného skrývajú aj vzácne aminokyseliny.  Môžem odporúčať pre dojčiace maminky – denná dávka zeleného jačmeňa podporuje tvorbu materského mlieka. Rovnako ako konopné semienka, tie obsahujú až 30% bielkovín na 100g. Tak sme to do smoothie všetko šupli..:)

Tropické smoothie

Ingrediencie
1 zrelé avokádo, ½ papáje, 1/2manga, 2 Medjool datle, 2 jablká, 1 kelový list (mala som ešte kúsok mrazeného kale), 1 mrazená domáca jahoda, 1 PL zeleného jačmeňa, 1 PL peľu, 3 PL konopných semienok (ak máte naklíčené, tým lepšie), pomarančová šťava

Postup na prípravu

Pokračovanie článku pod reklamou videoreklama

 

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Raw quinoa s mangom
Spravte si sladký raw Valentín
Skúšala som zjesť dlho namočenú surovú quinou, ale nechutila mi teda o nič viac ako múka. Neodolala som však ďalšiemu...
Obedové menu z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak je nie len veľmi zdravý, ale aj všestranne využiteľný. Zostavili sme pre vás obedové menu z
pesto z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak a sila medvedieho pesta
Medvede sú múdre. Keď sa po zime prebudia, začnú s jarným detoxom. Medzi prvými bylinami, ktoré si doprajú je aj...
sutaz varime s henrietou
Súťaž: Varíme/rawíme zdravo s Henrietou Peškovičovou
Henrieta Peškovičová je autorka originálnych receptov, propagátorka zdravej výživy a už viac ako rok pre vás varí...
eva uhlik - cviklove rizoto
Navarili/narawili ste zdravo podľa Henriety Peškovičovej
Henrieta Peškovičová je autorka originálnych receptov, propagátorka zdravej výživy a už viac ako rok pre vás varí...
smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Huby máme radi. Často kupujeme hlivu, šampiňóny. Pred časom som si ich aj sama pestovala na chodbe. Záhrada nás prvý...
Vybrali sme pre vás
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...