Známa britská blogerka a jej zdravé recepty
Jednoduché recepty a výborné jedlá pre zdravý životný štýl. To je kniha blogerky, ktorej kniha sa stala v Británii najpredávanejšou kuchárkou a mimoriadne zabodovala aj v USA.
V úvode knihy Ella vysvetľuje ako si vychutnávať jedlo, ako si otvoriť myseľ, nájsť rovnováhu a rešpektovať pri stravovaní svoje telo. Nasleduje vyše 200 strán úžasných receptov – nádherné fotografie, presné postupy a jedlá od raňajok, cez zdravé jedlo so sebou, šaláty, varenie vo veľkom, až po jednoduché sladkosti.
„Prechod k rastlinnej strave bol nepochybne najlepším krokom, aký som kedy urobila. Bez nového spôsobu stravovania si už dnes svoj život neviem predstaviť, cítim sa vďaka nemu vyrovnane a šťastne,“ vysvetľuje Ella vo svojej knihe Lahodne s Ellou každý deň.
Objavila množstvo jedinečných jedál, ktorými môže svojmu organizmu dopriať potrebnú pozornosť a zdravie.
Raňajkové tyčinky s banánovou príchuťou
fotogaléria
lahodne s ellou PR
Zdroj: Bux.sk
Toto sú praktické raňajky, ktoré si môžete vziať so sebou. Ich príprava nie je vôbec zložitá a výsledok je výživnejší a chutí omnoho lepšie než kupované tyčinky. Lahodnú chuť docielime overenou kombináciou banánov, masla z kešu orieškov, medu, škorice a vanilky, zatiaľ čo ovsené vločky dodajú tyčinkám lahodnú, mierne žuvačkovú konzistenciu. A ak milujete orechové maslá, určite neodoláte a pred jedením si ešte každú tyčinku natriete vanilkovým maslom z kešu orieškov.
Na prípravu 10 tyčiniek potrebujeme:
2 veľmi zrelé banány
200 g ovsených vločiek
100 ml mandľového mlieka
2 polievkové lyžice masla z kešu orieškov
1 polievkovú lyžicu mletej škorice
1 polievkovú lyžicu medu
1 čajovú lyžičku vanilkového prášku
kokosový olej na vymastenie plechu
POSTUP: Predhrejeme rúru na 180 °C (teplovzdušnú na 160 °C). Banán nakrájame a na tanieri ho vidličkou najemno popučíme. Popučený banán zmiešame s ostatnými ingredienciami (okrem kokosového oleja). Kokosovým olejom vymastíme formu alebo plech (môj má rozmery 23 x 15 x 5 cm). Do formy alebo plechu nalejeme hotovú banánovú zmes.
Pečieme asi 12 minút, upečenú zmes necháme vychladnúť a nakrájame na tyčinky.
Tyčinky uložíme do chladničky v uzavretej nádobe, kde vydržia až päť dní.
Oveľa viac chutných receptov nájdete v knihe Lahodne s Ellou každý deň.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.