Pridať recept

Známa britská blogerka a jej zdravé recepty

Nová kniha Lahodne s Ellou každý deň vôbec nie je o diéte, ale o radosti zo zdravého jedla, ktoré zlepší váš vzhľad a životný pocit. Ella si uvedomuje, že zdravé jedlo by malo korešpondovať s vaším životným štýlom a príprava jedla by nemala byť zložitá. Po obrovskom úspechu britskej blogerky Elly nenechala ďalšia kniha na seba dlho čakať. Rozšírila svoje experimentovanie s jedlom a napísala pokračovanie.

Jednoduché recepty a výborné jedlá pre zdravý životný štýl. To je kniha blogerky, ktorej kniha sa stala v Británii najpredávanejšou kuchárkou a mimoriadne zabodovala aj v USA.

V úvode knihy Ella vysvetľuje ako si vychutnávať jedlo, ako si otvoriť myseľ, nájsť rovnováhu a rešpektovať pri stravovaní svoje telo. Nasleduje vyše 200 strán úžasných receptov – nádherné fotografie, presné postupy a jedlá od raňajok, cez zdravé jedlo so sebou, šaláty, varenie vo veľkom, až po jednoduché sladkosti.

„Prechod k rastlinnej strave bol nepochybne najlepším krokom, aký som kedy urobila. Bez nového spôsobu stravovania si už dnes svoj život neviem predstaviť, cítim sa vďaka nemu vyrovnane a šťastne,“ vysvetľuje Ella vo svojej knihe Lahodne s Ellou každý deň.
Objavila množstvo jedinečných jedál, ktorými môže svojmu organizmu dopriať potrebnú pozornosť a zdravie.

Raňajkové tyčinky s banánovou príchuťou
lahodne s ellou PR
fotogaléria
lahodne s ellou PR
Zdroj: Bux.sk

 

Toto sú praktické raňajky, ktoré si môžete vziať so sebou. Ich príprava nie je vôbec zložitá a výsledok je výživnejší a chutí omnoho lepšie než kupované tyčinky. Lahodnú chuť docielime overenou kombináciou banánov, masla z kešu orieškov, medu, škorice a vanilky, zatiaľ čo ovsené vločky dodajú tyčinkám lahodnú, mierne žuvačkovú konzistenciu. A ak milujete orechové maslá, určite neodoláte a pred jedením si ešte každú tyčinku natriete vanilkovým maslom z kešu orieškov.

Na prípravu 10 tyčiniek potrebujeme:
2 veľmi zrelé banány
200 g ovsených vločiek
100 ml mandľového mlieka
2 polievkové lyžice masla z kešu orieškov
1 polievkovú lyžicu mletej škorice
1 polievkovú lyžicu medu
1 čajovú lyžičku vanilkového prášku
kokosový olej na vymastenie plechu

POSTUP: Predhrejeme rúru na 180 °C (teplovzdušnú na 160 °C). Banán nakrájame a na tanieri ho vidličkou najemno popučíme. Popučený banán zmiešame s ostatnými ingredienciami (okrem kokosového oleja). Kokosovým olejom vymastíme formu alebo plech (môj má rozmery 23 x 15 x 5 cm). Do formy alebo plechu nalejeme hotovú banánovú zmes.
Pečieme asi 12 minút, upečenú zmes necháme vychladnúť a nakrájame na tyčinky.
Tyčinky uložíme do chladničky v uzavretej nádobe, kde vydržia až päť dní.

Oveľa viac chutných receptov nájdete v knihe Lahodne s Ellou každý deň.

Napísané: 02.02.2016
Zdroj foto: bux.sk
Zdroj text: bux.sk

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...