Pridať recept

Súťaž: Aký ste typ valentínskeho kuchára?

Valentín je sviatok zamilovaných. Tento výnimočný deň však nie je len o zamilovaných dvojiciach. Je to aj láska medzi rodičmi a deťmi, priateľmi alebo súrodencami. Využite jedinečnú príležitosť, ktorá sa naskytá 14. februára. Potešte ľudí, na ktorých vám záleží, prekvapte ich sladkým vyznaním. Láska ide cez žalúdok. :)

Profesionál v zástere

Patríte k tým, ktorí pečú a varia v kuchyni takmer každý deň? Ak vám rôzne chute i  vône nie sú cudzie, ste ten ideálny adept na experimentovanie v kuchyni. Nebojte sa odvážnych či extravagantných kombinácií. Popustite uzdu svojej fantázii a skúste vymyslieť svoj vlastný dezert, ktorý pomenujete podľa milovanej osoby.  Prípadne vyskúšajte recept na Orechové srdiečko.

***SÚŤAŽ***

Čo dobrého pripravíte pre svojich milovaných? Napíšte odpoveď do diskusie pod článkom a troch z vás odmeníme balíčkom Dr.Oetker. Výhercov vyžrebujeme v pondelok 15.2.2016.

Sekundant, s vareškou v ruke po prvýkrát

 

Ak ste neskúsený alebo len začínajúci kuchár, voľte jednoduché dezerty, ktoré máte pripravené za pár minút. Nepúšťajte sa do zdĺhavých príprav a náročných techník. Riskujete menší výbuch v kuchyni, sklamanie z nevydareného dezertu, a v prípade zamilovaných párov, koniec romantiky na celý večer. Nikto predsa nechce stráviť zvyšok Valentína umývaním riadu a čistenímkuchyne. Sladkosť vyberajte podľa náročnosti tak, aby ste v prvom rade ulahodili chuti obdarovaného.  Skúste recept na Valentínske čokomuffiny.

Valentínske čokomuffiny
fotogaléria
Valentínske čokomuffiny
Zdroj: Dr.oetker

Zábudlivec s nápadom

Ak ste na svätého Valentína pozabudli, nezúfajte. Existujú dezerty, ktoré máte hotové za pár minút, bez zapnutia trúby či sporáka. Stačí, ak viete správne prečítať návod na obale a zmiešať suroviny dokopy. Vyskúšajte taliansku špecialitu Crema Tiramisú od Dr.Oetker. Docielite chutný dezert bez námahy a k spokojnosti obdarovaného.  Alebo jednoducho pripravte pudingové Jahodové potešenie.

Jahodové pokušenie
fotogaléria
Jahodové pokušenie
Zdroj:

TIP: Veľa zábavy zažijete aj pri spoločnej príprave jedla a dezertu. Deti a zamilovaní muži obzvlášť radi pomáhajú v kuchyni. :)

Receptové inšpirácie Dr.Oetker nielen na Valentína:

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
helkahelenka
14.2.2016 22:32 | |
+0 -0
Na Valentina nesmie chybat nieco sladke. Vzdy upeciem nejaky chutny kolacik a dozdobim ho malymi srdieckami, alebo posypem praskovym cukrom cez srdieckovu sablonu.
Anonymný nick
14.2.2016 19:42 | |
+0 -0
My sme tento sviatok donedávna ani neoslavovali. No nedá sa prehliadnuť, keďže zo všetkých strán počúvame len o Sv. Valentínovi keď sa pomaly ale isto približuje 14.2. :))) Takže aj u nás v tento deň máme tzv. večer pri sviečkach s dobrou večerou a flašou vínka. Čo sa týka dezertu, jednoznačne tiramisu.
Anonymný nick
14.2.2016 19:31 | |
+0 -0
Na Valentína zakaždým pripravím sladké prekvapenie, ktoré je vždy originálne či už tvarom alebo chuťou. Tonto raz sú to malé smotanové nepečené torty v tvare srdca. Samozrejme si dám záležať na aranžovaní. K tomu pohár šampanského s jahodou.
Podobné články
testujem
Návrat k tradíciám? Naši predkovia mali zdravé Vianoce.
Počas celého roka sa nám darí krotiť kilá. Až kým neprídu Vianoce. Sviatky sa v našej kultúre tradične...
Prekvapte priateľov najlepším cupcakom. Tipy a triky od cukrárov
Čo priniesť na oslavu priateľom? Tým najlepším cupcakes! Cupcakes, malé a vynikajúce tortičky, ktoré...
Krehke rezy
Súťaž o sladké balíčky džemov
Magazín Diva.sk a ovocné džemy Schwartau pre vás pripravili súťaž o chutné džemy špičkovej kvality...
Letné džemovanie sa začína
S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...