Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Akú formu vanilky máte najradšej?

Vanilka je vďaka svojej chuti a vôni nenahraditeľnou ingredienciou v príprave mnohých dezertov. Jej čaro poznali už starodávni Aztékovia, ktorí ju využívali ako afrodiziakum v nápojoch alebo liečivo na povzbudenie organizmu. Dnes ju máme k dispozícii v rôznych formách, ako extrakt, cukor alebo struk. Akú podobu vanilky preferujete v príprave dezertov najviac?

Struk na sto spôsobov

Ak pripravujete džem, ovocný toping alebo puding, vložte celý struk do hrnca pri varení. Príjemná vanilková vôňa sa bude niesť celou domácnosťou. Struk v celku sa dá využiť aj pri príprave domáceho vanilkového cukru. Stačí ho umiestniť do nádoby s práškovým alebo kryštálovým cukrom po dobu niekoľkých dní. Vyškrabané semienka z vnútra struku sa perfektne hodia na lahodné krémy, domácu zmrzlinu  alebo sladké pečivo. Rozomletý struk vám zase rozvonia cesto koláčov.

droetker vanilka
Zdroj: Reklamné foto

Vanilkový cukor nad zlato

Asi žiadna gazdiná sa v kuchyni nezaobíde bez vanilkového cukru. Ten nesmie chýbať v poctivých receptoch našich starých mám, ako aj vanilkových variáciách moderných kuchárok. Prírodná vanilka obsahuje okrem vanilínu aj ďalších najmenej dvesto látok, ktorých zmes je znalcami oceňovaná ako výnimočná. Ak si neplánujete cukor vyrábať sami doma, v obchodoch dbajte na výber toho kvalitného, z výťažku vanilky pravej.

Extrakt z vanilky pravej

droetker vanilka
Zdroj: Reklamné foto
Ak sa vám v dezertoch žiada intenzívna prírodná chuť vanilky, zvoľte nový Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar od Dr.Oetker. Celú hodnotu obsahu vanilkového struku teraz získate v lyžičke Extraktu, vyrobeného z kvalitnej vanilky pestovanej na ostrove Madagaskar. Použiť ho môžete pri pečení, pri príprave vanilkových krémov, omáčok či nápojov. Jeho dávkovanie je jednoduché a navyše bez nutnosti práce so strukom. Stačí pár kvapiek extraktu a vaše dezerty získajú neopakovateľnú chuť a vôňu prírodnej vanilky.

Prezraďte nám

Nemôže ani vo vašej domácnosti chýbať vanilka? S akou formou vanilky sa vám najlepšie pracuje? Podeľte sa s nami v diskusii o váš názor a skúsenosti.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
umyvacka riadu somat
Súťaž: Vyhrajte celoročné umývanie so Somatom!
Umývačka riadu je v dnešnej dobe neodeliteľnou súčastou mnohých domácností. Dobruchut.sk a Henkel pre vás pripravili...
Šošovicový prívarok s opečenou klobásou a volským okom
Súťaž receptové bleskovky! Téma receptu: Prívarky
Každý týždeň iná blesková súťaž s magazínom Dobruchut.sk o knižky, ktoré vás potešia. Téma tohto týždňa je Prívarky...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...