Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Akú formu vanilky máte najradšej?

Vanilka je vďaka svojej chuti a vôni nenahraditeľnou ingredienciou v príprave mnohých dezertov. Jej čaro poznali už starodávni Aztékovia, ktorí ju využívali ako afrodiziakum v nápojoch alebo liečivo na povzbudenie organizmu. Dnes ju máme k dispozícii v rôznych formách, ako extrakt, cukor alebo struk. Akú podobu vanilky preferujete v príprave dezertov najviac?

Struk na sto spôsobov

Ak pripravujete džem, ovocný toping alebo puding, vložte celý struk do hrnca pri varení. Príjemná vanilková vôňa sa bude niesť celou domácnosťou. Struk v celku sa dá využiť aj pri príprave domáceho vanilkového cukru. Stačí ho umiestniť do nádoby s práškovým alebo kryštálovým cukrom po dobu niekoľkých dní. Vyškrabané semienka z vnútra struku sa perfektne hodia na lahodné krémy, domácu zmrzlinu  alebo sladké pečivo. Rozomletý struk vám zase rozvonia cesto koláčov.

droetker vanilka
Zdroj: Reklamné foto

Vanilkový cukor nad zlato

Asi žiadna gazdiná sa v kuchyni nezaobíde bez vanilkového cukru. Ten nesmie chýbať v poctivých receptoch našich starých mám, ako aj vanilkových variáciách moderných kuchárok. Prírodná vanilka obsahuje okrem vanilínu aj ďalších najmenej dvesto látok, ktorých zmes je znalcami oceňovaná ako výnimočná. Ak si neplánujete cukor vyrábať sami doma, v obchodoch dbajte na výber toho kvalitného, z výťažku vanilky pravej.

Extrakt z vanilky pravej

droetker vanilka
Zdroj: Reklamné foto
Ak sa vám v dezertoch žiada intenzívna prírodná chuť vanilky, zvoľte nový Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar od Dr.Oetker. Celú hodnotu obsahu vanilkového struku teraz získate v lyžičke Extraktu, vyrobeného z kvalitnej vanilky pestovanej na ostrove Madagaskar. Použiť ho môžete pri pečení, pri príprave vanilkových krémov, omáčok či nápojov. Jeho dávkovanie je jednoduché a navyše bez nutnosti práce so strukom. Stačí pár kvapiek extraktu a vaše dezerty získajú neopakovateľnú chuť a vôňu prírodnej vanilky.

Prezraďte nám

Nemôže ani vo vašej domácnosti chýbať vanilka? S akou formou vanilky sa vám najlepšie pracuje? Podeľte sa s nami v diskusii o váš názor a skúsenosti.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ríbezľový sirup
Zaujímavé fakty o vode a pitnom režime
Pitie vody je každodenným rituálom. Určite poznáte ten slastný pocit, keď ňou uhasíte smäd. Voda však hasí oveľa viac...
Džem z rebarbory a jahôd
Súťaž receptové bleskovky! Téma receptu: Rebarbora
Každý týždeň iná blesková súťaž s magazínom Dobruchut.sk o knižky, ktoré vás potešia. Téma tohto týždňa je Rebarbora...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
dr oerker
Súťaž: Dobroty na detskú párty
Oslavujte spolu! Spomínate si na ten pocit detskej radosti, keď pre vás vaši rodičia pripravili oslavu k vašim...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...