Pridať recept

Navarili/narawili ste zdravo podľa Henriety Peškovičovej

Henrieta Peškovičová je autorka originálnych receptov, propagátorka zdravej výživy a už viac ako rok pre vás varí a rawí aj na Dobruchut.sk. Pre Henrietu je dôležitý váš názor. Chce vedieť, ktoré recepty vám najviac chutia a ako sa vám podľa nej pripravujú zdravé jedlá. Od 29. marca do 11. apríla 2016 bežala súťaž "Varíme s Henrietou" a tu sú výsledky. Vašou úlohou bolo pripraviť jedlo podľa Henriety, poslať fotku a napísať pár slovami ako sa s receptom pracovalo, ako jedlo chutilo a čo ste prípadne zmenili podľa seba.

Tieto skvelé jedlá ste pripravili podľa Henriety:

Rýchly vegan obed - grilovaný zeler a polentová kaša

Podľa Heni navarila Martina Pavelková

 

"Posielam môj dnešný obed. Zmenila som len jednu ingredienciu a to, že miesto polentovej kaše som si urobila batátovú, ale slnečnicové jadierka som nechala. Celkovo je to veľmi vydarený recept rýchly a moc chutný. Určite som ho nerobila naposledy. Použila som samozrejme aj kokosový olej. Nabudúce spravím k nemu polentu, aj tú máme radi. ďakujem moc.

Recept nájdete tu

Martina Pavelková - rychly vegan obed
fotogaléria
Martina Pavelková - rychly vegan obed
Zdroj: Henrieta Peškovičová

Paradajkové "ragú"

Navarila Viera Tonková

"Musím sa priznať, že som prečítala celkom dosť veľa tvojich receptov, kým som si vybrala. Ja som v strave dosť konzervatívna, čo znamená, ze nerada experimentujem s novými surovinami a prísadami a zároveň používam lokálne potraviny. Nakoniec som našla. Dokonca sa tam nachádza moja obľúbená cuketa a parmezán, ktorý napchám takmer všade, ak sa dá. Väčšinou tvoje recepty dosť modifikujem, ale tu som použila všetko, ako bolo treba. Parmezán az na tanieri, samozrejme."
originál recept na Henrietine paradajkové ragú

Viera Kastilova Tonkova - paradajkove ragu
fotogaléria
Viera Kastilova Tonkova - paradajkove ragu
Zdroj: Henrieta Peškovičová

Risotto s červenou repou

Navarila Eva Uhlíková

"Pekný deň, dnes som varila risotto s červenou repou. Po tomto recepte som siahla preto, že mám veľmi rada risotto, netradičné kombinácie a milujem farebné jedlá. Varila som presne podľa receptu a príjemne ma prekvapila citrónová kôra na záver, dodala jedlu veľmi príjemný akcent. Na záver som ešte pridala opražené slnečnicové semienka pretože ich mám veľmi rada.
Postup na prípravu cviklového rizota

eva uhlik - cviklove rizoto
fotogaléria
eva uhlik - cviklove rizoto
Zdroj: Henrieta Peškovičová

Pesto z medvedieho cesnaku

Pripravila Eva Uhlíková

"Podľa Vášho receptu som robila pesto z medvedieho cesnaku. Ja pesto robím rada a často.  Na jar robím vždy pesto z medvedieho cesnaku ktorého je u nás neúrekom a máme ho aj na záhrade. Rada robím pesto z bazalky, keďže si pestujem vlastnú bazalku, robím takéto pesto veľmi často. Pesto som ale doteraz robila tradične čiže s orechmi a syrom, vyskúšala som veľa spôsobov s rôznymi druhmi orechov a syra. Takto pripravené pesto som robievala v menšom množstve, aby sme ho tak do týždňa zjedli, alebo rozdám deťom :) Preto som rada vyskúšala vaše pesto len s olejom, nič som nemenila - medvedí cesnak, olej, soľ a naozaj som nečakala, že to bude mať takú silu, fakt ekrazit, ale je to výborný polotovar pod mäso, na cestoviny... Ja som ho nerobila v takom veľkom množstve, ale aj tak som si zamrazila. Pesto som dala do silikónovej formy na bonbóny a dala zamraziť, zamrznuté vyklopím a dám do zatváracieho sáčku a do mrazáku, keď potrebujem vyberiem a použijem pri varení. Takto si napr. mrazím špenátový pretlak (vo väčších formičkách), ten použijem na halušky alebo cestoviny."

Recept na pesto z medvedieho cesnaku

eva uhlik - pesto z medvedieho cesnaku
fotogaléria
eva uhlik - pesto z medvedieho cesnaku
Zdroj: Henrieta Peškovičová

Luxusne jemná nátierka z tofu a grilovaných šampiňónov

Pripravila Katarína Horváthová

"Dnes na raňajky som vyskúšala pomazánku z tofu a so šampiňónmi, pomazánka je úžasná !!:-) Manžel si spravil hrianky a zalizoval sa:-)"

Recept na nátierku z tofz a šampiňónov

katarina horvathova - Luxusne jemná nátierka z tofu a grilovaných šampiňónov
fotogaléria
katarina horvathova - Luxusne jemná nátierka z tofu a grilovaných šampiňónov
Zdroj: Henrieta Peškovičová

Špaldový chlebík s čerstvo namletou múkou z ovsených vločiek

Upiekla Slávka Polgárová

"Chlieb či pečivo už takmer ani nekupujem a receptov na chlebík som už vyskúšala veľa. Aj táto kombinácia špaldovej múky s pomixovanými vločkami je výborná... Momentálne už pečiem kváskový chlebík z vlastného vypestovaného kvásku z ražnej múky, takže pridávam trošku ražnej múky do každého chlebíku. Tiež nemôže chýbať špaldová a potom už múky obmieňam - cícerovú, amarantovú, ovsenú, pohánkovú a niekedy aj bielu :)"

slavka polgarova - chlieb
fotogaléria
slavka polgarova - chlieb
Zdroj: Henrieta Peškovičová

Lievance bez cukru a tuku

Pripravila Slávka Polgárová

"Podobný recept doniesla moja druháčka z kurzu v škole, ale miesto ľanu dávame banán a miesto múky kokos... Keď som videla srdiečko v recepte, hneď som dostala chuť na lievance a často robím aj raw karobový krém, ktorým si lievance natierame, alebo natierame len domácim ovocným ďžemom a posypeme kokosovým cukrom :)"

slavka polgarova - lievance
fotogaléria
slavka polgarova - lievance
Zdroj: Henrieta Peškovičová

Všetky recepty, ktoré ste poslali do súťaže nájdete na Henrietinej facebook stránke

A kto teda vyhral? Hlavnú cenu Nutribullet od Delimano vyhrala Terezka Nosková, ktorá pripravila pohánku so špenátom.

Terezka Nosková
fotogaléria
Terezka Nosková
Zdroj: Henrieta Peškovičová

Podrobný zoznam všetkých výhercov nájdete tu.

Súťaž podporili:

sutaz varime s henrietou
fotogaléria
sutaz varime s henrietou
Zdroj: Henrieta Peškovičová

 

 

 

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vianocna obletka predjedlo
EXTRA: Tradičné recepty na Štedrú večeru!
Možno sa vám to už zdá otrepané, no Vianoce nemožno označiť inak ako za najkrajší deň v roku. Pri spoločne...
testujem
Návrat k tradíciám? Naši predkovia mali zdravé Vianoce.
Počas celého roka sa nám darí krotiť kilá. Až kým neprídu Vianoce. Sviatky sa v našej kultúre tradične...
Krehke rezy
Súťaž o sladké balíčky džemov
Magazín Diva.sk a ovocné džemy Schwartau pre vás pripravili súťaž o chutné džemy špičkovej kvality...
Letné džemovanie sa začína
S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...