Máj v znamení kvetinových dezertov
Kvetinové čokoládové cupcakes
Na cesto
- 95 g hladkej múky
- lyžička prášku do pečiva
- 20 g holandského kakaa
- štipka soli
- 70 g krupicového cukru
- 15 g vanilkového cukru
- 50 g masla
- 100 ml mlieka
- 2 vajcia
Na krém
- 100 tvarohu z vaničky
- 100 g mascarpone
- 3 lyžičky múčkového vanilkového cukru
Na ozdobu
- Haribo kvietky
Postup na prípravu nájdete tu
Rozkvitnutá piškótová torta s tvarohovým krémom a malinami
Na cesto
- 6 vajec
- 240 g polohrubej múky
- 140 g trstinového cukru
- 6 lyžičiek rastlinného oleje
- štipka soli
Na krém
- 150 g smotany na šľahanie
- 200 g tvarohu z vaničky
- mrazených malín
- vanilkový extrakt
- múčkový cukor
- zelené potravinárske farbivo
Na ozdobu
- Haribo kvietky
Postup na prápravu piškótovej torty
Ovocné želatínové kvietky HARIBO Flower Power
Užite si maškrtenie plné ovocnej chuti v podobe farebných kvietkov, ktoré môžete využiť aj na zdobenie najrôznejších kulinárskych výtvorov. Darovať ich môžete aj ako pozornosť napríklad ku Dňu matiek. Majú niekoľko príchutí – žlté reprezentujú citrón, červené jahodu v spojení s vanilkou a smotanou, fialové sú čerešňové a zelené chutia ako jablko a vanilka.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.