Pridať recept

Súťaž: Dobroty na detskú párty

Oslavujte spolu! Spomínate si na ten pocit detskej radosti, keď pre vás vaši rodičia pripravili oslavu k vašim narodeninám, meninám, či iným mimoriadnym udalostiam? O to viac, ak bola presne podľa vašich predstáv alebo ste sami priložili ruku k dielu a mohli ste sa tak pochváliť svojim kamarátom? Podľa Ivany Bizoňovej zo združenia Návrat, je dodržiavanie takýchto milých zvyklostí pre deti symbolom toho, že majú v rodine významné miesto.

Náš tip: Spýtajte sa vášho drobca na jeho predstavu skvelej oslavy. Stanovte si však určité hranice. Buďte pre dieťa oporou a pomocníkom, doprajte mu priestor pretaviť jeho kreativitu do realizácie.

dr oerker
fotogaléria
dr oerker
Zdroj: Dr.oetker

Dôležité prípravy

Či už plánujete väčšiu alebo menšiu oslavu, prípravu nezanedbajte. Možno sa to najprv ani nezdá, no často sa stáva, že vyvstane veľa vecí, ktoré ešte treba urobiť. Rozdeľte si úlohy a nechajte dieťa vybrať si takú, ktorú by robilo najradšej a bude sa cítiť nápomocné – napríklad ozdobovanie torty alebo samotnej miestnosti, kde bude oslava prebiehať. „Hoci je frmolu okolo prípravy oslavy veľa, berte to ako skvelú príležitosť na podporu kreativity vášho dieťaťa. Zároveň priestor pre čas strávený spolu, pretože každá spoločná chvíľka sa počíta,“ hovorí Jana Hrubcová, z  IKEA Bratislava.

Náš tip: Myslite aj na hostí, aby sa im na návšteve páčilo, chutilo a cítili sa dobre – Brunko má rád zelenú, prichystajte mu preto zelený pohár, Lucka má rada bodky, pre ňu bodkovanú servítku, a pod.. Vaše dieťa tak bude vnímať potreby a túžby iných, nielen svoje.

 

Pečenie pre ratolesti nie je len potešenie, ale aj cukrárske umenie. Vymyslieť štýlové moderné dezerty, ktoré zaujmú náročné oko detí hneď na prvý pohľad, nie je vôbec také jednoduché.

*Súťaž Detská oslava s Dr.Oetker*

Dobruchut.sk a Dr.Oetker pre vás pripravili súťaž o 5 balíčkov produktov v hodnote 20€. Stačí pridať váš obľúbený recept na detskú oslavu a výhra môže byť vaša :)

Pravidlá súťaže

Do súťaže sa môže zapojiť každá čitateľka alebo čitateľ magazínu Dobruchut.sk jednoduchým spôsobom. Stačí od 25.5.2016 do 12.6.2016 pridať na www.dobruchut.sk vlastný recept detskú oslavu s vlastnou fotkou alebo vlastný fotorecept s vlastnými fotkami, v ktorom použije ako surovinu aj výrobky od Dr.Oetker. Recept musí byť zaradený aj do súťažnej kategórie Detská oslava s Dr.Oekter. Autor môže počas trvania súťaže pridať neobmedzené množstvo receptov.

Do súťaže budú zaradené len recepty pridané počas trvania súťaže. Výhercov vyhlásime v pondelok 13.6.2016. Víťazi budú vyžrebovaní. Nárok na výhru zaniká, ak výherca nereaguje (spätným zaslaním poštovej adresy) na informáu o výhre zaslanú e-mailom najneskôr do 7 dní od odoslania e-mailu zo strany Dobruchut.sk.

dr oerker
fotogaléria
dr oerker
Zdroj: Dr.oetker

Farby sú dôležité

Ak sa povie detská torta, tak to musí jednoznačne hrať všetkými farbami sveta. Nie je však farba ako farba. Potravinárske Gélové farby Dr.Oetker sú vďaka svojej gélovej konzistencii a širokej ponuke farebných variácií jedinečným produktom, ideálnym na farbenie cesta alebo krémových náplní, no najmä fondánu a marcipánu. Vďaka praktickému baleniu v tube sa s nimi jednoducho pracuje a nezafarbia ruky či pracovnú dosku, takže to môžete zveriť aj deťom. Potravinárske gélové farby sú ideálne na pečenie, keďže sú tepelne stabilné. Teraz si ich navyše môžete vychutnať v dvoch nových odtieňoch – ružová a čierna.

Dekorácia vo farbách dúhy 

dr oerker
fotogaléria
dr oerker
Zdroj: Dr.oetker

Povestnú čerešničku na torte dosiahnete využitím zdobenia od Dr.Oetker. Mini konfety dúhové dodajú vašim tortám pestrý vzhľad, vďaka ktorému zaujmú už na prvý pohľad. Dekoračný mix sladkých cukrových konfiet je v príjemných pastelových odtieňoch. Neobsahujú žiadne azofarbivá, ktoré môžu mať nepriaznivé účinky na činnosť a pozornosť detí. Vďaka tomu sú konfety Dr.Oetker v prírodných jemných tónoch a mamičky môžu ostať pokojné.

Keď sa oslava skončí, na rad prichádza upratovanie

Upratovanie neporiadku po oslave vám ubehne rýchlejšie, ak sa počas toho budete rozprávať, ako sa vášmu oslávencovi páčila oslava. Ak sa vám ani jemu do upratovania veľmi nechce, vyzvite ho a povzbuďte sa navzájom!

Inšpirácie na detské párty recepty:

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
vlastina1952
5.6.2016 18:22 | |
+0 -0
Už máme veľké deti, pečieme pre všetkých. Som sa potešila, že v článku je uvedený aj môj recept.
Podobné články
Brusnica prava bylinka dreamstime.com
Súťaž: Zdravé brusnice v jedálničku
Zaraďte do svojho jedálneho lístka brusnice spolu s nami! Brusnice obsahujú veľké množstvo antioxidantov, sú...
Zmrzlina so sušienkami
Podľahnite chuti domácej zmrzliny!
Vonku je už teplo, leto klope na dvere a v takýchto horúcich dňoch padne vhod ľadové osvieženie v podobe...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
Bryndzová nátierka s cibuľou a paprikou
Paprika
Paprika je zelenina, ktorá pochádza zo strednej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Po tom, čo sa...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...