Grilovanie. Steaky a burgery
Pritom nejde o pevne stanovené recepty, ale skôr o pozvanie na improvizáciu podľa toho, čo vám srdce ráči. Napríklad pri burgeroch na začiatok postačia najjednoduchšie veci: trocha fašírovaného mäsa, žemľa a zopár korenín.
A podobne ako pri mnohých jednoduchých chutiach, ktoré sa pripravia z malého počtu prísad, výsledok je niekedy pozoruhodne dobrý.
Grilovanie. Burgery
Táto kniha vám ponúka nápady, ktorými podnieti vašu predstavivosť a odštartuje kulinársku kreativitu a improvizáciu. Jej autor je presvedčený, že úspech (či neúspech) burgera závisí vo veľkej miere od použitých surovín, preto vám rád vysvetlí, aké suroviny sú zárukou úspechu. Kniha Grilovanie. Burgery sa začína technikami a tipmi na zvládnutie základov, po nich nasledujú desiatky receptov na prípravu burgerov a príloh, ktoré vás určite nadchnú. Na svoje si prídu aj milovníci burgerov z hydiny či z morských plodov, ktoré si popri klasických burgeroch z hovädzieho mäsa získavajú čoraz väčšiu popularitu.
Grilovanie. Steaky
Pripraviť dnes výborný šťavnatý steak dokážete aj vy. Pomôže vám pritom táto kniha, ktorá ponúka najmodernejšie poznatky o grilovaní a množstvo skvelých nápadov a receptov nielen pre fanúšikov grilovania, ktorým ide v prvom rade o nefalšovanú chuť mäsa bez množstva prísad, ale aj pre tých, ktorí obľubujú výnimočné chute a radi popustia uzdu vlastnej fantázii.
Recepty v knihe Grilovanie. Steaky si nevyžadujú výnimočné kuchárske schopnosti. Sú jednoduché a nenáročné, určené na večery, keď vám prišiel na chuť dobrý steak. Pozvite si zopár priateľov, namiešajte im drinky a usaďte sa vonku okolo ohňa. Keď vo vzduchu pocítite vôňu dreveného uhlia a opečeného mäsa, pôžitok bude perfektný.
RECEPT: KLASICKÝ SYROVÝ BURGER
Čas prípravy asi 10 minút, čas grilovania 8-10 minút.
Na fašírky
650 hovädzieho fašírovaného mäsa z pleca (podiel tuku 20 %), podľa možnosti čerstvo pomletého od mäsiara
2 PL bielej cibule nakrájanej na drobné kocky
2 PL kečupu
1 PL dijonskej horčice
1/2 ČL worcesterskej omáčky
1/2 ČL sušeného oregana
hrubá morská soľ
čerstvo pomleté čierne korenie
4 prerezané burgerové žemle
2 PL mäkkého masla
180 g zrelého bieleho alebo žltého čedaru nakrájaného na štyri plátky s hrúbkou 1 cm na izbovou teplotou
4 listy hlávkového šalátu
60 g nakrájaných sterilizovaných slaných uhoriek s kôprom
kečup (podľa chuti)
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.