Pridať recept

Naložte to do oleja! Repkového s bylinkami

  • Vedeli ste, že olej používali ako konzervačný prostriedok už v Antike?
  • Do oleja sa najčastejšie nakladajú paradajky, papriky, cesnak, baklažán. Vyskúšajte to s výberovým  repkovým olejom Raciol s bylinkami, dodá im jedinečnú chuť.
  • Zeleninu pred nakladaním do oleja tepelne spracujte – napríklad na grile, alebo ju krátko povaríte.
  • Ak máte radi sušené paradajky v oleji, vyskúšajte domáci recept. Vysušte ich na slnku alebo v sušičke a zalejte repkovým olejom Raciol paradajky, cesnak a bazalka. Ak máte radšej pikantné chute zvoľte Raciol chilli, paradajky a bazalka.
  • Cesnak v oleji je skvelá pochúťka! Vyskúšajte ho zaliať repkovým bylinkovým olejom a okoreňte podľa vlastnej chuti.
  • Každý gurmán ocení lahodný syr nakladaný v oleji. Nakladať môžeme rôzne druhy syrov. Raciol s bylinkami vo viacerých variáciách je výborným základom pre vaše kulinárske experimentovanie.

Lahodné papriky v oleji

zavaranie
fotogaléria
zavaranie
Zdroj: Palma
Suroviny:

5 kg papriky (červené, žlté)

1,5 l vody

0,5 l octu

200 g cukru

100 g soli

300 ml repkového oleja  Raciol s bylinkami

Postup:

Zo surovín si pripravíme nálev. Papriky umyjeme, zbavíme semiačok, nakrájame na približne rovnaké plátky a povaríme asi 2 minúty v náleve. Potom ju vyberieme a poukladáme do pohárov.  Nálev necháme prevrieť a horúcim  zalejeme papriky. Pohár otočíme viečkom dolu a necháme vychladnúť v deke.

 

Syr nakladaný v oleji s bylinkami

zavaranie
fotogaléria
zavaranie
Zdroj: Palma
Suroviny na mozzarellu:

300 g baby mozzarella

2 strúčiky cesnaku

1 čili paprička

lístky čerstvej bazalky

Raciol s chilli, bazalkou a sušenými paradajkami

Postup:

Mozzarellu vyberieme z nálevu, osušíme a pripravíme si čistý pohár. Nakrájame čili papričku a cesnak na plátky a postupne naplníme pohár mozzarellou, plátkami čili a cesnakom. Nakoniec zalejeme repkovým olejom s bylinkami.

 

NEZABUDNITE:  

Olejové pochúťky sa  skladujú v chladnom a tmavom prostredí.

 

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Droetker jablkovy kolac
Súťaž: Jesenné pečenie s Dr.Oetker
Dobruchut.sk a Dr.Oetker pre vás pripravili súťaž na tému jesenné recepty o 7 balíčkov produktov a pomocníkov...
foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom I.
Plne vybavená kuchyňa na kolesách, v ktorej si pripravíte chutné a zdravé jedlá, čoskoro zavíta na východné...
Zena ovocie jedlo stravovanie
Viete, aké je to správne jedlo pre vašu dušu?
Zemiaková kaša, hranolčeky, špagety so syrom, sekaná a ďalšie chutné jedlá nemusia byť síce dobré...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...