Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Gurmánsky zážitok zaručený
Para ma skvelú výhodu konzervácie chutí a živín. Už po prvom zahryznutí cítite šťavnatosť a bohatosť pokrmu, nemusíte to vo výsledku preháňať s dochucovaním. Jedlo si vie v procese varenia alebo pečenia uchovať svoju rozmanitosť, a to vďaka šetrnému pôsobeniu horúcej pary. Ak chcete zažiť výraznú chuť hovädzieho steaku, filetu z lososa alebo chrumkavej zeleniny, myslite na tepelnú úpravu v pare. Napokon, dnes sú vám k dispozícii moderné parné rúry, ktoré dokážu divy.
Zdravo, chutne, rýchlo a so štíhlou líniou
Strážite si prísun kalórií alebo jednoducho preferujte zdravší spôsob stravovania? Pečenie v pare je pre vás ideálnou voľbou. Tento spôsob tepelnej úpravy zaistí, že vaše jedlo nestratí telu prospešné vitamíny a minerály. Varením zeleniny vo vode sa stráca približne 70 percent vitamínu C.
Ak sa jedlo pripravuje na pare, nemusíte sa báť miešania vôní alebo chutí. Bez problémov môžete skombinovať úpravu slaného i sladkého, aromatických i menej výrazných surovín. Každá si zachová to svoje. Ak chystáte výdatný nedeľný obed, v jednej parnej rúre dokážete spojiť úpravu mäsa, zeleniny a prílohy zároveň. Zostane vám tak viac času na príjemnú degustáciu v kruhu rodiny.
Pokrmy, ktoré sa pripravujú na pare sú pomerne rýchlou a jednoduchou záležitosťou. Stačí chvíľa a na tanieri máte chutné a zdravé jedlo. Keďže technika pokročila, voľte úsporné a kvalitné spotrebiče. Upustite od klasických parných hrncov a zainvestujte do kompaktnejších pomocníkov do kuchyne. Multifunkčné parné rúry, napríklad EOB6631BOX od Electroluxu, dokážu pripraviť rozmanité variácie jedál, a to za zlomok času a energie. Viac o nich nájdete TU.
Trúfne si aj na zákusok v parnej rúre
Zabudnite na sklamanie z nepodarených koláčov. Parná rúra vám zaručí, že váš koláč bude vždy vláčny a nadýchaný. Zvolíte si len stupne Celzia, spustíte časovač a zvyšok necháte na modernú technológiu. Teplota v parnej rúre je rovnomerne udržiavaná na požadovanom stupni, a to vďaka zabudovanému systému teplotnej sondy. Tá sleduje teplotný režim vo vnútri a podľa toho reguluje zapnutie alebo vypnutie parnej rúry.
Viac o výhodách pečenia v pare sa dozviete na www.peciemevpare.sk alebo www.electrolux.sk.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.