Pridať recept

Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie

Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody, ale predovšetkým pre tie zdravotné. Zistili, že jedlo upravené na pare je chuťovo lahodné a zároveň sa v ňom uchovajú všetky živiny. Presvedčte sa aj vy o výhodách varenia a pečenia v pare. Táto technika rozhodne nesmie chýbať vo vašej modernej kuchyni.

Gurmánsky zážitok zaručený

Para ma skvelú výhodu konzervácie chutí a živín. Už po prvom zahryznutí cítite šťavnatosť a bohatosť pokrmu, nemusíte to vo výsledku preháňať s dochucovaním. Jedlo si vie v procese varenia alebo pečenia uchovať svoju rozmanitosť, a to vďaka šetrnému pôsobeniu horúcej pary. Ak chcete zažiť výraznú chuť hovädzieho steaku, filetu z lososa alebo chrumkavej zeleniny, myslite na tepelnú úpravu v pare. Napokon, dnes sú vám k dispozícii moderné parné rúry, ktoré dokážu divy.

Zdravo, chutne, rýchlo a so štíhlou líniou

Strážite si prísun kalórií alebo jednoducho preferujte zdravší spôsob stravovania? Pečenie v pare je pre vás ideálnou voľbou. Tento spôsob tepelnej úpravy zaistí, že vaše jedlo nestratí telu prospešné vitamíny a minerály. Varením zeleniny  vo vode sa stráca približne 70 percent vitamínu C.

Ak sa jedlo pripravuje na pare, nemusíte sa báť miešania vôní alebo chutí. Bez problémov môžete skombinovať úpravu slaného i sladkého, aromatických i menej výrazných surovín. Každá si zachová to svoje. Ak chystáte výdatný nedeľný obed, v jednej parnej rúre dokážete spojiť úpravu mäsa, zeleniny a prílohy zároveň. Zostane vám tak viac času na príjemnú degustáciu v kruhu rodiny.

 

Pokrmy, ktoré sa pripravujú na pare sú pomerne rýchlou a jednoduchou záležitosťou. Stačí chvíľa a na tanieri máte chutné a zdravé jedlo. Keďže technika pokročila, voľte úsporné a kvalitné spotrebiče. Upustite od klasických parných hrncov a zainvestujte do kompaktnejších pomocníkov do kuchyne. Multifunkčné parné rúry, napríklad EOB6631BOX od Electroluxu, dokážu pripraviť rozmanité variácie jedál, a to za zlomok času a energie. Viac o nich nájdete TU.

Electrolux rúra
fotogaléria
Electrolux rúra
Zdroj: Electrolux

Trúfne si aj na zákusok v parnej rúre

Zabudnite na sklamanie z nepodarených koláčov. Parná rúra vám zaručí, že váš koláč bude vždy vláčny a nadýchaný. Zvolíte si len stupne Celzia, spustíte časovač a zvyšok necháte na modernú technológiu. Teplota v parnej rúre je rovnomerne udržiavaná na požadovanom stupni, a to vďaka zabudovanému systému teplotnej sondy. Tá sleduje teplotný režim vo vnútri a podľa toho reguluje zapnutie alebo vypnutie parnej rúry.

Viac o výhodách pečenia v pare sa dozviete na www.peciemevpare.sk alebo www.electrolux.sk.

Napísané: 30.07.2016
Zdroj text: Electrolux

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
31.7.2016 05:15 | |
+0 -5
si to len kecy, varenia v pare nezabiju prípadne mikroorganizmy v potravine, mäso na pare he hhlúposť!!!
Anonymný nick
31.7.2016 05:13 | |
+1 -6
neviem si predstavit variť chutne v pare. blbosť je to len biznis.
Podobné články
testujem
Návrat k tradíciám? Naši predkovia mali zdravé Vianoce.
Počas celého roka sa nám darí krotiť kilá. Až kým neprídu Vianoce. Sviatky sa v našej kultúre tradične...
Prekvapte priateľov najlepším cupcakom. Tipy a triky od cukrárov
Čo priniesť na oslavu priateľom? Tým najlepším cupcakes! Cupcakes, malé a vynikajúce tortičky, ktoré...
Krehke rezy
Súťaž o sladké balíčky džemov
Magazín Diva.sk a ovocné džemy Schwartau pre vás pripravili súťaž o chutné džemy špičkovej kvality...
Letné džemovanie sa začína
S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...