Pridať recept

Jednoduchá, efektívna a teraz aj kompaktná cesta k čistému riadu

Umývanie riadu je každodenná rutina, ktorá stojí nielen čas, ale aj peniaze. Napriek tomu mnohí z nás ignorujú jednoduchšiu a efektívnejšiu cestu k čistému riadu - automatickú umývačku. S ručným praním bielizne sme prestali pred šesťdesiatimi rokmi, tak prečo týmto spôsobom stále umývame riad?

Advertisement

Jedným z dôvodov, prečo si domácnosti osvojujú umývačky riadu tak pomaly, je nedostatok priestoru v kuchyni. Predstavte si klasický starší byt s malou kuchyňou, ktorá sa ku všetkému ešte nachádza na chodbe. Riešime problém, kam umiestniť kuchynský stôl, a nieto ešte umývačku. Vedeli ste ale, že moderné úzke umývačky majú rovnakých 45 cm ako štandardné skrinky, a že existujú kompaktné umývačky, ktoré môžu stáť na linke a majú rovnako skvelý výkon ako modely štandardnej veľkosti?

 

electrolux umývačka
fotogaléria
electrolux umývačka
Zdroj: Electrolux

Samozrejme priestor nie je všetko. Myslime aj trochu na ekológiu! Nedávna štúdia preukázala, že ručné umývanie riadu spotrebováva viac energie ako umývačka. Vodu v umývačke ohrieva elektrina. Potom sa voda čerpá a opätovne používa po celom prístroji. Čím menej vody sa spotrebuje, tým menej elektriny je potrebnej k jej ohrevu.

Oproti ručnému umývaniu spotrebúvajú umývačky riadu oveľa menej vody - na ručné umývanie je potrebnýh až sedemkrát viac vody ako na bežný cyklus v umývačke. Umývačky takisto zahrievajú vodu efektívnejšie, čo znamená menšie tepelné straty než pri ohrievaní vody v kotle a jej prenosu do drezu. Umývačka je navyše izolovaná, aby sa zamedzilo stratám tepla z vnútorného priestoru. Ďalší dôvod, prečo používať umývačku!

 

Zapojením umývačky do vášho života dosiahnete aj lepšej čistoty a lesku pre vaše riady, ktoré zabezpečia napríklad tablety Finish Quantum Max. Tie sa navyše postarajú aj o vašu umývačku a pomôžu ju chrániť proti usadzovaniu vodného kameňa.

Umývačka vám teda nielen šetrí čas tým, že všetko urobí za vás, ale navyše spotrebuje menej vody a energie. Ako bonus bude váš riad lesklejší a čistejší. Ďalší dôvod, prečo sa už nevracať k ručnému umývaniu riadu!

electrolux umývačka
fotogaléria
electrolux umývačka
Zdroj: Electrolux

5 výhod novej dizajnovej línie umývačiek riadu značky Electrolux, ktoré sú elegantné, štýlové a moderné a hlavne umožňujú dokonalú integráciu do vašej kuchyne:

  • Výnimočná starostlivosť o sklo

Šikovné mäkké príchytky SoftGrip na poháre na víno pridŕžiavajú chúlostivé kúsky jemne, ale pevne na svojom mieste počas celého cyklu. Mäkké hroty SoftSpikes® zase zaisťujú stabilnú polohu pohárov a prispievajú k vynikajúcej starostlivosti o sklo.

  • Viac priestoru a flexibility

Umývačka s kapacitou 15 súprav riadu je vybavená veľkým odnímateľným podnosom na príbor a umožňuje flexibilné vkladanie príborov, dlhých kuchynských nástrojov a šálok na espresso.

  • XXL priestor

Zábava nemusí znamenať dodatočné upratovanie. XXL vaňa niektorých našich umývačiek riadu pojme 15 jedálenských súprav, čím vám umožňuje umyť obrovské množstvo riadu naraz.

  • Program AutoFlex

Program AutoFlex využíva senzory, pomocou ktorých zisťuje stupeň znečistenia riadu, a na základe vyhodnotených výsledkov zvolí najlepší cyklus. Výsledkom je vysoký výkon a úsporné umývanie s minimálnou spotrebou energie, vody a času.

  • Excelentné umývanie

Inteligentné satelitné sprchovacie rameno a systém piatich sprchovacích rovín sú zárukou vynikajúcich výsledkov.

Viac informácií o umývačkách riadu Electrolux a výhodných ponukách, ako získať tablety Finish Quantum zadarmo, nájdete na:

www.mojelectrolux.sk

 

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
17.10.2016 13:30 | |
+1 -1
Super článok, akurát sa mi pokazila umývačka a je čas myslieť na kúpu novej.
Podobné články
Zmrzlina so sušienkami
Podľahnite chuti domácej zmrzliny!
Vonku je už teplo, leto klope na dvere a v takýchto horúcich dňoch padne vhod ľadové osvieženie v podobe...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
Bryndzová nátierka s cibuľou a paprikou
Paprika
Paprika je zelenina, ktorá pochádza zo strednej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Po tom, čo sa...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...
Toto nikdy nehádžte do umývadla, hotová katastrofa!
Toto nikdy nehádžte do umývadla, hotová katastrofa!
Viete, čo by ste nemali nikdy hádzať do umývadla? Týchto deväť vecí určite nie!