DISKUSIA: Chutné jedlá bez výčitiek. Neobmedzujte sa ani pri cukrovke!
Chutne a lákavo sa dá navariť aj vtedy, ak trpíte cukrovkou či inzulínovou rezistenciou. Len treba vedieť, ako na to.
Celkom
5 príspevkov
Zoradiť:
od najstarších
| od najnovších
Maslo nie je nezdravé. Nezdravé sú umelo-chemické margaríny a stužené tuky. A ani ovocie nie je úplne košer pre niekoho s cukrovkou - stévia je prírodná alternativa.
Taktiež používam kokosový olej viac-menej jako kozmetický "tuk" a maximálne čo robím je, že natieram plech pri pečení koláčov týmto olejom a potom dám na plech ešte papier na pečenie, takže koláč dostane kokosovú voňu.
Anonymný nick
Sorry, no to, že niečo obsahuje nasýtené mastné kyseliny, to ešte z toho nerobí automaticky nezdravý pokrm, i keď vo väčšine prípadov a za určitých podmienok to platí. Ale je dosť i tých výnimiek...
Čo sa týka kokosového oleja, tak ten nielenže preukázateľne nezvyšuje "zlý" cholesterol, ale po jeho pravidelnej konzumácii 1-2 PL denne sa dokonca i celkom slušne chudne. A to napriek všetkým doblba omieľaným poučkám niektorých nedovzdelaných dietológov o údajne nezdravých nenasýtených tukoch. Zároveň ale musím tiež skonštatovať, že si potom zrejme i jedna z mála osôb, ktorým bolo od neho zle,... ktorá dokáže vysmážať i na nedostatočne rozohriatom tuku, a ktorá sa ešte dodnes pri vysmážaní nenaučila používať papierové utierky, ktoré tuk odsajú...
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si: