Pridať recept

Recepty na prípravu falafelu

INGREDIENCIE
300 g
cícer
2 PL
hladká múka
1/2 balíčkov
kypriaci prášok
POSTUP
1.
Do polomäkka uvaríme namočený cícer, scedíme ho, necháme odkvapkať a vychladnúť. Rozmixujeme ho na hustú kašu, ku ktorej pridáme pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, posekanú petržlenovú vňať s koriandrom, koreniny, múku a kypriaci prášok. Vypracujeme cesto, ktoré sa nesmie lepiť a necháme ho aspoň na hodinu odstáť na chladnom mieste.
2.
Z tejto zmesi vyformujeme guľky, ktoré by mali byť veľkosti vlašského orecha a necháme ich odstáť 20 minút. Vypražíme ich do zlata vo vyššej vrstve oleja, opekáme asi 5 minút. Odstraníme prebytočný tuk pomocou papierových utierok.