Pridať recept

Recepty na prípravu huspeniny

Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
2 ks
bravčové nožičky
chvost
kožky
POSTUP
Chvost, kožky, bravčové nožičky a krkovičku dáme variť do vody. Osolíme a varíme asi 2 hodiny. Po uvarení pridáme očistenú cibuľu, čierne korenie, cesnak a ešte dovaríme, kým sa mäso nebude oddeľovať od kosti. Vývar precedíme, uvarené mäso vykostíme, nakrájame na menšie kúsky a vložíme ho do nádob. V studenej vode rozmiešame bielky, vlejeme ich do vývaru, niekoľko minút povaríme, a potom odstavíme. Pozbierame penu a vývar opäť precedíme. Potom s ním zalejeme pripravené mäso a dáme stuhnúť do chladničky. Huspenina sa môže pripraviť spolu s koreňovou zeleninou, avšak tá sa potom pridáva až po 2 hodinách varenia.