Pridať recept

Recepty na prípravu obráteného jablkového koláča

INGREDIENCIE
120 g
múka
1 KL
krupicový cukor
štipiek
soľ
POSTUP
1.
Na prípravu cesta do veľkej misy preosejeme múku a prisypeme cukor aj soľ. Studené maslo pokrájané na kúsky rukami zapracujeme do múky. Pritom prísady mrvíme prstami, aby sa zmes rozdrobila. Pridáme 1 1/2 - 2 lyžice studenej vody a spracujeme na hladké cesto. Sformujeme ho na guľu, ktorú zabalíme do fólie. Cesto dáme odpočívať do chladničky najmenej na 30 minút.
2.
Medzitým jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníkov. Pokrájame ich na kúsky. V panvici zohrievame cukor s citrónovou šťavou, kým sa cukor nerozpustí. Jablká vložíme do panvice, prikryjeme a na slabom ohni dusíme, nie však príliš domäkka. Obsah počas dusenia občas premiešame, aby sa nepripálili.