Pridať recept

Recepty na prípravu pečeného kolena

INGREDIENCIE
1 ks
bravčové koleno
6 strúčikov
cesnaku
soľ
POSTUP
1.
Použiť môžeme buď údené koleno alebo aj čerstvé koleno. Koleno vložíme do hrnca s horúcou vodou, pridáme korenie mleté aj celé, trochu osolíme ( len ak je neúdené ), pridáme očistenú cibuľu, ktorú prekrojíme na polovicu a taktiež pridáme cesnak, ktorý sme pred tým olúpali. Koleno varíme asi 1,5 hodiny.
2.
Koleno vyberieme necháme niekoľko minút vychladnúť. Potom koleno buď vykostíme alebo ho upečieme s kosťou. Na plech položíme koleno, kožu trochu môžeme narezať do kríža a vložíme ho do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Počas pečenia často polievame a podlievame čiernym pivom. Ku kolenu pridáme neolúpaný cesnak.