Pridať recept

Recepty na prípravu plnenej papriky

INGREDIENCIE
4 ks
paprika
125 g
dlhozrnná ryža
1 ks
cibuľa
POSTUP
Ryžu premyjeme a nasypeme do vriacej osolenej vody, kde ju prikrytú varíme približne 14 minút. Očistíme a nasekáme cibuľu, ktorú osmažíme na dvoch lyžiciach oleja. Pridáme pretlačený cesnak, mäso a opekáme. Dochutíme soľou, čiernym mletým korením, rascou, oreganom a paradajkovým pretlakom. Z umytých paprík odrežeme vŕšky, odstránime semená a prepláchneme. Uvarenú ryžu, mleté mäso, rozdrobený ovčí syr a vajcia premiešame v mise. Papriky naplníme zmesou a navrch položíme odkrojené vŕšky aj so stopkou. Paradajky sparíme vriacou vodou, ošúpeme, vydlabeme semená a nakrájame. Papriky s paradajkami poukladáme do vymasteného pekáča. Osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom a pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C približne 45 minút.
1 2 3 4 5