Pridať recept

Ryžový šalát s tuniakom

ingrediencie

250 g
ryža
200 g
tuniak
1 ks
kápia
1 ks
mrkva
1 ks
feferónka
2 PL
pór
1 PL
prerastená slanina
2 PL
huby
koriander
pažitka

Zálievka

2 strúčiky
cesnaku
3 PL
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Na rezančeky pokrájame kapiu, feferónku a mrkvu, pridáme pór a primiešame slaninu, ktorú opečieme do chrumkava. Primiešame nakrájané huby, uvarenú ryžu a odkvapkaný rozdrvený tuniak.
 
2.
S prelisovaným cesnakom rozšľaháme olej, mleté čierne korenie, soľ a takto pripravenú zálievku premiešame so šalátom. Šalát môžeme ozdobiť koriandrom a pažítkou. Odložíme ho aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!