Pridať recept

Veľkonočný zajko

ingrediencie

Piškóta

2 šálky
polohrubá múka
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
1 šálka
cukor
1/2 šálka
olej
1 ks
vajce
1 šálka
mlieko

Krém

150 g
roztierateľný syr
170 g
práškový cukor
70 g
maslo
100 g
čokoláda

Zdobenie

podľa chuti
marcipán
podľa chuti
čokoládové hobliny
podľa chuti
kokosová múčka

postup

1.
Piškóta: Všetky suroviny na piškótu zmiešame. Nalejeme na plech 30x40 cm vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 190°C asi 30 minút. Upečieme si aj druhú piškótu.
 
2.
Krém: Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a dáme vychladnúť, aby bola hustá a nie horúca. Potom do nej pridáme ostatné suroviny a vymiešame. Syr a maslo by mali byť izbovej teploty, aby sa krém nezrazil.
3.
Z piškót si vyrežeme 2 torty a 4 ušká. 1 tortu a 2 ušká potrieme lekvárom a dáme krém, prikryjeme ostatnými časťami. Potrieme krémom a dozdobíme - potiahneme marcipánom alebo posypeme čokoládovými hoblinkami, farebnou ryžou, kokosom.... Odpad z piškót rozdrvíme a môžme využiť na kokosové guľky alebo zmiešať s maslom a vystlať formu a máme korpus na chladenú tortu, stačí len naplniť plnkou. Dobrú chuť :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície a zvyky Veľkej Noci približuje etnologička
Varená šunka, údené klobásky, domáca slaninka, chren, vajíčka či koláčiky. To je sviatočné menu, ktoré...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Na prvý pohľad je ťažké posúdiť, ktoré vajcia sú čerstvé. Zvonka vyzerajú všetky veľmi podobne. Keď...
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...