Veľkonočný zajko
stredná
náročnosť
ingrediencie
Piškóta
2
šálky
polohrubá múka
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
1
šálka
cukor
1/2
šálka
olej
1
ks
vajce
1
šálka
mlieko
Krém
150
g
roztierateľný syr
170
g
práškový cukor
70
g
maslo
100
g
čokoláda
Zdobenie
podľa chuti
marcipán
podľa chuti
čokoládové hobliny
podľa chuti
kokosová múčka
postup
1.
Piškóta: Všetky suroviny na piškótu zmiešame. Nalejeme na plech 30x40 cm vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 190°C asi 30 minút. Upečieme si aj druhú piškótu.
2.
Krém: Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a dáme vychladnúť, aby bola hustá a nie horúca. Potom do nej pridáme ostatné suroviny a vymiešame. Syr a maslo by mali byť izbovej teploty, aby sa krém nezrazil.
3.
Z piškót si vyrežeme 2 torty a 4 ušká. 1 tortu a 2 ušká potrieme lekvárom a dáme krém, prikryjeme ostatnými časťami. Potrieme krémom a dozdobíme - potiahneme marcipánom alebo posypeme čokoládovými hoblinkami, farebnou ryžou, kokosom.... Odpad z piškót rozdrvíme a môžme využiť na kokosové guľky alebo zmiešať s maslom a vystlať formu a máme korpus na chladenú tortu, stačí len naplniť plnkou. Dobrú chuť :)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.