Pridať recept

FOTORECEPT: Pagáče pre začiatočníkov

ingrediencie

600 g
hladká múka
500 g
palmarín
1 ks
vajce
200 ml
kyslá pochúťková smotana
1 PL
soľ

NA PAGAČE

1 ks
vajce
grilovacie korenie
ľanové semienka
sezam

postup

1.
Do misky si dáme mäkký palmarín (aby sa vám lepšie robilo cesto), múku, soľ, vajce, kyslú smotanu. Vymiesime hladké cesto a necháme ho v chladničke 12 hodín. Po 12 hodinách znova premiesime.
Fotorecept: Pagáče pre začiatočníkov
Fotorecept: Pagáče pre začiatočníkov
Zdroj: eva2mala
 
Fotorecept: Pagáče pre začiatočníkov
Fotorecept: Pagáče pre začiatočníkov
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Pagáče pre začiatočníkov
Fotorecept: Pagáče pre začiatočníkov
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Pagáče pre začiatočníkov
Fotorecept: Pagáče pre začiatočníkov
Zdroj: eva2mala
2.
Na pomučenej doske rozvaľkáme cesto asi 0,5 - 1cm hrubé.
Fotorecept: Pagáče pre začiatočníkov
Fotorecept: Pagáče pre začiatočníkov
Zdroj: eva2mala
3.
Formičkou alebo ako ja štamprlíkom vykrajujeme a kladieme na vymastený plech.
Fotorecept: Pagáče pre začiatočníkov
Fotorecept: Pagáče pre začiatočníkov
Zdroj: eva2mala
4.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom, grilovacím korením a ľanovými semienkami. Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov približne 15-20 minút.
Fotorecept: Pagáče pre začiatočníkov
Fotorecept: Pagáče pre začiatočníkov
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Pagáče pre začiatočníkov
Fotorecept: Pagáče pre začiatočníkov
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Pagáče pre začiatočníkov
Fotorecept: Pagáče pre začiatočníkov
Zdroj: eva2mala
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. To by nemalo byť v koši
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. Toto by nemalo byť v koši
Veľkonočný košík je tradícia, ktorá siaha až do 12. storočia. V súčasnosti tento zvyk stále radi pestujeme,...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Na Veľkú Noc sa na stoloch objavuje veľa rôznych pochúťok vo veľkom množstve. Nie všetko sa dá zjesť naraz...
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Veľká noc sa skončila, ale nám zostali pekné spomienky a pravdepodobne aj veľa jedla. Je škoda ho vyhodiť...